Prihod na destinacijo

Koroška leži na severu Slovenije. Kljub razgibani in pretežno hriboviti pokrajini je dostopna iz vseh smeri. Od enega do drugega doživetja se je najlažje zapeljati z avtomobilom. Skrite kotičke in najlepše razglede pa najbolje odkrijete s kolesom ali peš. Bližnja letališča, kot so Celovec, Gradec in Ljubljana, so oddaljena od 50 do dobrih 100 kilometrov in omogočajo prihod na destinacijo tudi iz bolj oddaljenih krajev.

 

Z avtom

Od slovenske avtoceste A1 (izvoz Arja vas) boste do Koroške potrebovali približno 40 min vožnje, od avstrijske avtoceste A2 pa 20 min (izvoz Griffen ali Sankt Andrä). Mreža cest po celotni destinaciji vam omogoča dostopnost po vsej regiji.

Pomembni predpisi in pomoč na cestah v Sloveniji

 

Z letalom

Bližnja letališča Ljubljana in v Avstriji vam omogočajo prihod na destinacijo iz vseh koncev sveta.

Oddaljenost od letališč:

 

Z avtobusom

Iz večjih mest Slovenije se boste lahko z javnim avtobusnim prevozom zapeljali do Koroške. Redne linije so na voljo tudi med kraji v regiji.

Preverite povezave in vozni red

V času kolesarske sezone se lahko med Velenjem, Gornjim Doličem, Mislinjo, Slovenj Gradcem, Otiškim vrhom, Dravogradom ter kopalnim jezerom v Labotu (Lavamünd) peljete s Štrekna busom (avtobus s prikolico za kolesa).

Štrekna busa

 

Z vlakom

Z vlakom je Koroška najlažje dosegljiva prek Celovca in Pliberka, v Sloveniji pa je povezana z Mariborom.

Preverite povezave in vozni red

Vsako soboto, v času šolskih počitnic od začetka julija do konca avgusta, ter za praznike v tem obdobju, se lahko po koroški progi med Mariborom in Pliberkom peljete s sobotnim kolesarskim vlakom.

Sobotni kolesarski vlak

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.