Alpsko smučanje

Uživajte na spustih po belih strminah – ne glede na to, ali ste začetnik, povratnik ali izkušeni smučar.

Urejene smučarske proge vas pričakujejo na pobočjih Pohorja, Pece in v dolinah. Največji smučarski središči Koroške – Kope in Ribniško Pohorje, s posodobljenimi žičniškimi napravami in nastanitvenimi kapacitetami, obljubljata enkratno zimsko dogodivščino. Za najmlajše in učenje prvih smučarskih zavojev še posebej dobro poskrbijo v Kotljah pod Uršljo goro. Prepustite se užitkom na smučeh in žarkom zimskega sonca. 

Smučišče Črna na Koroškem

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Smučišče Črna na Koroškem Center 101

Obratovalni čas:

Opening time

Öfnungszeiten

Radno vrijeme napomene

December - April

Delovni čas:

Opening time

Öfnungszeiten

Radno vrijeme napomene

Ponedeljek: Monday: Montag: Rad Ponedjeljak: 13.00-21.00
Torek: Tuesday: Dienstag: Rad Utorak: 9.00-13.00 in 17.00-21.00
Sreda: Wednesday: Mittwoch: Rad Srijeda: 9.00-13.00 in 17.00-21.00
Četrtek: Thursday: Donnerstag: Rad Četvrtak: 9.00-13.00 in 17.00-21.00
Petek: Friday: Freitag: Rad Petak: 9.00-13.00 in 17.00-21.00
Sobota: Saturday: Samstag: Rad Subota: 9.00-21.00
Nedelja: Sunday: Sonntag: Rad Nedjelja: 09.00-17.00
46.466982
14.848419

Smučišče Črna na Koroškem se nahaja tako rekoč v sami vasi. Čeprav z eno samo vlečnico dolžine 800 m, pa s 15 ha uporabnih površin oziroma 3 kilometri prog različne konfiguracije omogoča doživetja vsem vrstam smučarjev.

O vrednosti smučišča priča tudi dejstvo, da so na njem naredili svoje prve zavoje domači smučarji, olimpijska in svetovna prvakinja Tina Maze ter Katjuša Pušnik, Mitja Kunc in Aleš Gorza, ki so pozneje postali tekmovalci svetovnega kova, tudi z zmagami v svetovnem pokalu.

Smučišče je prijazno do začetnikov, o čemer pričajo številni zadovoljni udeleženci šol v naravi, ki se sem radi vračajo tudi kasneje, saj je hkrati primerno tudi za zahtevnejše rekreacijsko smučanje. Precej pozornosti posvečajo v Črni tekmovalnemu smučanju, zato je teren urejen tudi za treninge slaloma in veleslaloma ter tekmovanja v teh disciplinah.

S sistemom za dodatno zasneževanje je tod smuka praviloma zagotovljena globoko v pomlad. Dodatna razsvetljava omogoča smučanje tudi v večernih urah. Proge za tek na smučeh so urejene v Logih, v neposredni bližini smučišča, in v nekaj kilometrov oddaljeni dolini Bistre. V Črni boste lahko smučali, kolikor boste želeli, tudi do onemoglosti, saj tod gneče in čakanja v vrsti ne poznajo.

Theme picker

Raziščite podrobneje

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.