Gorsko kolesarski park Peca
Prvi gorski kolesarski park v Sloveniji, obsega označen ali v vodičih opisan labirint gozdnih cest in kolovozov po dolinah ter med njimi, na gore in okoli njih. In še posebnost! Čeprav so gorska kolesa ustvarjena predvsem za garaško uživanje na gorah, pa je tod možno kolesariti tudi skozi goro – po opuščenih in skrivnostnih rudarskih rovih podzemlja Pece, globoko pod zemljo. 

Gorsko kolesarski park Peca se nahaja v čezmejnem UNESCO Geoparku Karavanke. 
Kolesarjenje v Podzemlju Pece

Več kot pet kilometrov dolga edinstvena podzemna kolesarska pot iz ene doline v drugo, ki jo je moč prekolesariti v spremstvu vodiča in soju naglavnih svetilk. Pot poteka po varnih rovih opuščenega rudnika in se dvigne le za okrog 15 metrov. 

Single trail park Jamnica 

Na Jamnici je v gozdovih in na pobočjih  s čudovitimi razgledi več kot 20 km urejenih stez, ki so namenjene  varnim uživanjem  z gorskimi kolesi.  V parku  se lahko odločate  za nezahtevne  in tekoče  steze ali pa si izberete poti  s  tehnično zahtevnejšimi odseki  in si tako naberete izkušnje za kasnejše podvige na daljših turah.  Poti so  med seboj povezane s  posebno stezo, ki je zgrajena  izključno za lažjo  vrnitev  nazaj na vrh.  (9 »all mountain« in »enduro« stez / 20 km označenih poti / več kot 30 km »single trailov« na dnevnih, vodenih turah)

Flow trail Peca

Vzpon na goro s kabinsko žičnico ali po makadamski gozdni cesti in nato 12 kilometrski spust po najdaljši t.i. Flow Trail progi v Evropi. Proga z največjim naklonom do 5 %, in z višinsko razliko okoli 1.000 m je primerna za vrhunske gorske kolesarje, kot tudi za tiste manj vešče in začetnike.

Route 746.631 - powered by www.bikemap.net

Informacije: