Vodni park Radlje ob Dravi

Vodni park Radlje ob Dravi predstavlja prvi naravni bazen v Sloveniji. Bistvo edinstvenega kopališča je naravno vzdrževanje ravnovesja v bazenu in vzpostavljanje biološkega samoobrambnega mehanizma. Za čistočo in kakovost vode skrbijo naravni sistemi oz. biološka čistilna naprava, zato se v vodo ne dodaja nobenih kemikalij.

Podatki o kopališču:
Skupna velikost kopališča je 10.220 m². Od tega omogoča kopalno jezero cca 2000 m² plavalnih površin. Ostala površina cca 7200 m² predstavlja kopni del, ker so plaža, otroška igrala, pripadajoči objekt z garderobami, sanitarijami in tuši ter gostinski lokal. Severni del kopalnega je območje za neplavalce, kjer je v večjem delu možen dostop preko nizkega brega s prodnatim obrežjem. Maksimalna globina v tem delu kopališča je 1,35 m. Južni del kopalnega jezera je območje za plavalce s vstopom v vodo iz pomolov. Globina vode plavalnega območja znaša največ 2,50 m.

Luštne glamping hiške:
Neposredno ob bazenu se nahajajo luštne glamping hiške, namenjene vsem, ki znajo uživati stran od mestnega vrveža, ob glasovih narave.

Atrakcije:
tobogan, igrala.

Gostinska ponudba:
V prijetnem lokalu s teraso se lahko okrepčate s hitro hrano in osvežilnimi pijačami.

V neposredni bližini:
Igrišče za odbojko na mivki, travnato igrišče za nogomet, višinski adrenalinski park, ribnik Reš. (

Kmalu v neposredni bližini:
kamp, priključki za avtodome, čolnarna.

Informacije: