Ribniško Pohorje

Smučišči na Ribniškem Pohorju − smučišče Ribnica na Pohorju in smučišče Ribniška koča − se razprostirata pod Črnim vrhom s 1.543 m nadmorske višine, najvišjim vrhom Pohorja. Raznolike smučarske proge so primerne tako za najmlajše in začetnike kot tudi za bolj zahtevne smučarje in deskarje, zato so idealna izbira za družine in šole v naravi.

Smučišča se nahajajo ob Ribniški koči, priljubljeni postojanki sredi pohorskih gozdov, ter v sami vasi Ribnica na Pohorju, tik ob novem apartmajskem naselju, ki razvaja z vrhunskimi namestitvami, pestro kulinarično ponudbo, wellness centrom in številnimi dodatnimi aktivnostmi. Domača šola smučanja in deskanja na snegu z licenciranimi učitelji vodi individualne in skupinske tečaje smučanja in deskanja za različne stopnje zahtevnosti, šole v naravi, športne dneve, tekmovanja in animacije na snegu. Za najmlajše so na voljo smučarski vrtec, snežni vrtiljak in tekoči trak.

Posebnost – večdnevne smučarske vozovnice z Ribniškega Pohorja veljajo tudi na sosednjem smučišču Kope.

V okolici so številne zimske sprehajalne poti. Še posebej atraktivna poteka po kopastih slemenih med Ribniško kočo in Grmovškovim domom na Kopah, primerna je tudi za tek na smučeh in nagrajuje s čudovitimi razgledi na okoliške doline.
Informacije: