Črna na Koroškem
Smučišče Črna na Koroškem se nahaja tako rekoč v sami vasi. Čeprav z eno samo vlečnico dolžine 800 m, pa s 15 ha uporabnih površin oziroma 3 kilometri prog različne konfiguracije omogoča doživetja vsem vrstam smučarjev.

Smučišče je prijazno do začetnikov, o čemer pričajo številni zadovoljni udeleženci šol v naravi, ki se sem radi vračajo tudi kasneje, saj je hkrati primerno tudi za zahtevnejše rekreacijsko smučanje. Precej pozornosti posvečajo v Črni tekmovalnemu smučanju, zato je teren urejen tudi za treninge slaloma in veleslaloma ter tekmovanja v teh disciplinah. O vrednosti smučišča priča dejstvo, da so na njem naredili svoje prve zavoje in si pridobivali smučarske veščine domači smučarji, ki so pozneje postali tekmovalci svetovnega kova, tudi z zmagami v svetovnem pokalu in medaljami s svetovnih prvenstev in olimpijskih iger.

S sistemom za dodatno zasneževanje je tod smuka praviloma zagotovljena globoko v pomlad. Dodatna razsvetljava omogoča smučanje tudi v večernih urah.
Proge za tek na smučeh so urejene v Logih, v neposredni bližini smučišča, in v nekaj kilometrov oddaljeni dolini Bistre. V Črni boste lahko smučali, kolikor boste želeli, tudi do onemoglosti, saj tod gneče in čakanja v vrsti ne poznajo.
Informacije: