GALERIJA HIŠA MOJSTROVIN PERGER 1757

Mislinjska dolina je ena od treh dolin na Koroškem, kjer je življenje v preteklih stoletjih pisalo svojo, drugačno zgodbo. V dar smo prejeli svojevrstno dediščino, ki jo ohranjamo in negujemo. Skoraj greh je, če na naših koncih ne obiščete galerije Hiše mojstrovin Perger 1757. Družina Perger predstavlja edino evropsko medičarsko in svečarsko delavnico, ki ima tradicijo od leta 1757 in je po svojih izdelkih znana že po vsem svetu.

Zgodbe družinskega podjetja Perger so kot »živa knjiga« in vas bodo popeljale v srednjeveško preteklost, pripovedovanje resničnih družinskih zgodb in skrivnosti, pa do smeha, začudenja in spoštovanja.

Voden ogled Hiše mojstrovin Perger 1757 sodi med najbolj obiskane in zanimive zasebne galerije oz. muzeje v Sloveniji. Obisk Hiše mojstrovin Perger 1757 vključuje ogled izdelave nagrajenih bio medenjakov, lectovih src, 1,5 m velike edinstvene zibelke iz lecta, energetskih voščenih sveč ter obrednih krstnih in poročnih sveč. Seveda obisk vključuje tudi degustacijo več vrst nagrajenih bio medenjakov, domačih bio bonbonov ter različnih medenih pijač: straroslovanske brezalkoholne medene pijače-OL, medenega likerja, medenega žganja in medenega vina.

Izdelki, ki so jih v dar dobila številna znana domača in tuja imena, kot so papež Janez Pavel II., papež Benedikt XVI., njegova svetost Dalaj Lama, B.S.S. Sai Baba, Donald Trump z ženo Melanijo, Lucianno Pavarotti, Gary Kasparov, vsi bivši in tudi sedanji predsednik Republike Slovenije, ameriški, ruski in nazadnje nemški predsednik, so poleg vseh ostalih izdelkov na ogled ves čas.