Huda luknja

Informacije

Information

Informationen

Informacije

KOROŠKO ŠALEŠKI JAMARSKI KLUB "SPELEOS-SIGA" VELENJE Črnova 52a (p.p. 138), 3320 Velenje

Odkrijte ta podzemni biser osamelega krasa, ki je nedvomno ena izmed večjih naravnih znamenitosti Koroške in Šaleške regije. Ena izmed najstarejših turistično urejenih jam v Sloveniji je bila za obiskovalce odprta že daljnega leta 1895. S svojimi dimenzijami in lego, tik ob regionalni cesti Velenje–Slovenj Gradec, vzbuja radovednost in vedno znova preseneti obiskovalce in raziskovalce, saj skriva v svoji notranjosti in okolici vrsto posebnosti. Do sedaj je bilo raziskanih več kot 2.900 metrov jame, vendar poznavalci verjamejo v bistveno večji jamski sistem. Dolžina poligona, po katerem se plazimo in sprehajamo, je dolga 1.600 metrov.

Kraško podzemlje je vse bolj priljubljena oblika dejavnega preživljanja prostega časa. Doživite to nepozabno podzemno avanturo! Strokovno usposobljeni in preizkušeni jamarji vas popeljejo v globine, kjer boste preživeli nekoliko drugačne štiri ure. Najprej se boste podali skozi Lisičnico, ki predstavlja enega izmed dostopov v Hudo luknjo. Po nekaj ožinah in dveh sifonih se dokaj suhi splazimo do Medvedjega rova, ki je v tem delu zasut z nanosi proda, grušča in ilovice, ne manjka pa tudi kosti jamskih medvedov.

Sprehodimo se po ogromni dvorani Medvedjega rova, kjer lahko vidimo prečudovite kapniške tvorbe, od jamskih zaves, stalagmitov, stalaktitov, stalagmatov, ponvic do čisto tankih cevčic. Če boste imeli srečo, lahko srečate tudi kakšnega netopirja, ki biva v jami. Na koncu Medvedjega rova se pot konča s 30-metrskim prepadom, zato se obrnemo in gremo po isti poti nazaj, kjer si lahko še enkrat ogledamo vse jamske lepote.

Kaj potrebujete? Vso potrebno opremo dobite pred vstopom v jamo. Vsak obiskovalec mora biti primerno telesno dobro pripravljen in v toplih oblačilih.

Tisti, ki so jo že odkrili, pravijo, da je težko opisati občutke, ki so prevzemali prve raziskovalce te kraške lepotice. Naj ostane takšna tudi našim potomcem.

 

 

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.