Tehniška dediščina

Kako so pridobivali svinec v pogorju Pece, kovali železo, zmleli žito ali izdelovali splave? Spoznajte tradicijo, ki je skrbno čuvana v muzejih in etnoloških spomenikih.

Preverite, kako so delovali stroji in druge naprave za pridobivanje svinca v pogorju Pece, orodja, ki so jih potrebovali v fužinah v Črni, Mežici in Ravnah na Koroškem in še kje. Izjemna industrijska dediščina priča o številnih tehniških in tehnoloških presežkih, ki so spremenili življenja in navade ljudi. Železarna Prevalje je z iznajdbo železniških tirnic postala znana po vsej Evropi. Kakovostne in plemenite zlitine železa iz Raven so še danes znane po vsem svetu. Ohranjeni obrati v Hudem Kotu razkrivajo, kako so nekoč talili steklo. Velike gmote lesa in razpoložljivi vodni viri so prispevali k uporabi obrtnih žag na vodni pogon, ki so po drugi svetovni vojni postale del lesno-predelovalne industrije.

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.