Tradicija ustvarjanja

Spretnost v obdelavi lesa, kovaštvo in druge domače in umetnostne obrti, so se z obujanjem tradicije in izročila prednikov, dvignile na mojstrsko raven.

Izpod spretnih rok domačinov so nastali izdelki, kot jih ne najdete drugje. Obdelava lesa, železa in drugih materialov je botrovala k razvoju različnih rokodelskih in umetnostnih obrti. V številnih kovačijah po vaseh so izdelovali in popravljali orodja, ki so jim lajšala kmečka opravila. Danes vam bodo to tradicijo približali Pri kovaču v Podvelki. Preprosti slikarji in rezbarji so okrasili kapelice ob poteh in samotnih koroških kmetijah. Zakladnica ljudskih motivov se najde tudi na panjskih končnicah, ki so krasile sleherni koroški čebelnjak. V Slovenj Gradcu ne smete mimo Hiše Perger, kjer iz skrbno zbranih sestavin narave že vse od leta 1757 oblikujejo najboljše izdelke iz medu in satja, ki bodo polepšali tudi vaš dom.

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.