Plezanje

Preizkusite plezališča, ki se s svojo višino in kakovostjo skale uvrščajo med najboljša v Sloveniji.

Osvajati stene v naravnih plezališčih, na svežem zraku, je posebno doživetje. Stene Raduhe in Pece vabijo športne plezalce in alpiniste na adrenalina polne dogodivščine. Ste  že slišali za Burjakove peči, ki se s svojo višino in kakovostjo skale uvršajo med najboljša plezališča v Sloveniji? Poleg tega pa je prav ta stena mogočen spomenik preteklega oblikovanja površja  in velja za geološko in geomorfološko naravno posebnost.

Športno plezanje

Pod Peco, v krajinskem parku Topla, se v objemu zelene svežine bohotijo Burjakove peči. Slednje se s svojo višino in kakovostjo skale uvršajo med najboljša plezališča v Sloveniji. Stena je obrnjena proti jugovzhodu, kar pomeni, da boste lahko tu ne le uživali v popolnem miru, temveč plezali tudi takrat, ko je večina ostalih plezališč razgretih od sonca.

Poleg tega je na Koroškem še nekaj kakovostnih in urejenih plezališč: Matvoz v Javorju , Štenge nad Mežico, Kot na Prevaljami, Votla peč pri Ravnah na Koroškem, Zabričnikova peč, plezališče Sele ter Kalvarija, Perkolica in Prepihova dolina pri Radljah ob Dravi.

Opis Burjakovih peči

V steni je okrog 68 plezalskih smeri, katerih ocene se gibljejo med 3 in 8c, njihova dolžina pa med 6 ter 55 metri.

Pregled težavnosti: 4a–4c (3), 5a–5c (6), 6a–6b+ (28), 6c–7a+ (22), 7b–7c+ (19), 8a–9b (13).

Najprimernejši čas: od aprila do oktobra.

Vrsta klinov: lepljeni in svedrovci.

Dostop: možen z vozili, pod steno je urejeno parkirišče .

Čas dostopa od parkirišča: 1–10 min hoje.

Višina smeri stene: 6–50 m.

Burjakove peči so v območju UNESCO Geoparka Karavanke in v  dolini Tople, zaščiteni kot krajinski park, zato je potrebno dosledno upoštevati pravila, ki veljajo za zavarovano območje.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.