Pohodniške poti

Vas mikajo prostranstva Pohorja, Kozjaka, vrh Uršlje gore, Smrekovca ali bi raje zagrizli na nekoliko višjo Peco, Raduho in Olševo? Izberite svoj vrh. Prepustite se naravi.

Koroško pokrajino boste najbolje spoznali peš. Eno- ali večdnevno zasnovane ture ponujajo obilo izbire. Koroška planinska pot je s svojimi več kot 230 kilometrih izziv za bolj zahtevne pohodnike. Prav tako tudi mednarodna pešpot E6. Naužijte se naravnih lepot, bogate flore in favne ter nepozabnih razgledov. Koroška vam na vsakem koraku pripravlja presenečenja. Ob poti pa poklepetajte s planinci in si v planinskih domovih privoščite domače jedi na žlico in drugo pristno lokalno kulinariko.

Koroška planinska pot

Informacije

Information

Informationen

Informacije

 

DOLŽINA POTI: 225,6 km

ČAS HOJE: približno 80 ur

PRIMERNO ZA: celotna pot za izkušene, posamezni deli pa tudi za začetnike, družine z otroci

Uživajte v lepoti koroških dolin in vrhov!

 

Avantura po Koroški planinski poti povezuje tri koroške doline – Mežiško, Dravsko in Mislinjsko ter pogorja Karavank, Pohorja, Kozjaka in Savinjskih Alp. Koroška planinska pot je speljana prek vrhov vseh pomembnejših gora in hribov koroške regije, kot so dvatisočaka Peca in Raduha ter Pohorje, Uršlja gora, Kozjak, Smrekovec in Olševa. Ob poti so številne koče in postojanke. Tam se lahko spočijete ob slikovitih razgledih na koroško regijo, ki se pred vami razprostirajo. 

Celotno Koroško planinsko pot lahko prehodite v obliki zahtevne 10- do 12-dnevne ture. Na pohodniški poti najdete 32 kontrolnih točk. Mreža urejenih planinskih poti na Koroškem omogoča tudi oblikovanje številnih privlačnih krajših tur, v katerih so zajeti zgolj odseki Koroške planinske poti. Nekateri med njimi so manj zahtevni in primerni tudi za priložnostne pohodnike.

Zemljevid in aktualne informacije najdete TUKAJ.

 

Pomembne informacije

Vzpon: 12 469 m

Sestop: 12 469 m

Prenočišča na poti:

Planinski dom Košenjak, Dravograd, predstavitev na portalu PZS.si
Koča Pesnik, Ribnica na Pohorju, predstavitev na portalu PZS.si
Ribniška koča na Pohorju, predstavitev na portalu PZS.si 
Grmovškov dom pod Veliko Kopo, predstavitev na portalu PZS.si 
Koča Planinc, predstavitev na portalu PZS.si  
Koča pod Kremžarjevim vrhom, Slovenj Gradecpredstavitev na portalu PZS.si 
Smučarska koča pod Uršljo goro, Ravne na Koroškempredstavitev na portalu PZS.si 
Andrejev dom na Slemenu, predstavitev na portalu PZS.si 
Dom na Smrekovcupredstavitev na portalu PZS.si 
Koča na Travniku, predstavitev na portalu PZS.si 
Koča na Loki pod Raduho, predstavitev na portalu PZS.si 
Dom na Peci, Črna na Koroškem, predstavitev na portalu PZS.si
Koča na Naravskih ledinah, predstavitev na portalu PZS.si 

Zemljevid planinskih koč na Koroškem

 

Zemljevid in prečni profil poti:

 

Theme picker

Raziščite podrobneje

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.