Pohodniške poti

Vas mikajo prostranstva Pohorja, Kozjaka, vrh Uršlje gore, Smrekovca ali bi raje zagrizli na nekoliko višjo Peco, Raduho in Olševo? Izberite svoj vrh. Prepustite se naravi.

Koroško pokrajino boste najbolje spoznali peš. Eno- ali večdnevno zasnovane ture ponujajo obilo izbire. Koroška planinska pot je s svojimi več kot 230 kilometrih izziv za bolj zahtevne pohodnike. Prav tako tudi mednarodna pešpot E6. Naužijte se naravnih lepot, bogate flore in favne ter nepozabnih razgledov. Koroška vam na vsakem koraku pripravlja presenečenja. Ob poti pa poklepetajte s planinci in si v planinskih domovih privoščite domače jedi na žlico in drugo pristno lokalno kulinariko.

Omrežje planinskih poti

Pri Slovencih je planinarjenje del narodne kulture. Prav zato ne preseneča, da je na celotnem območju zgledno urejenih več kot 10 tisoč kilometrov planinskih poti. Od tega jih je na Koroškem skoraj 600 kilometrov. Med številnimi priložnostmi za pohodniška doživetja zlahka najdete sebi primerno turo do markantnih vrhov koroških hribov in gora. Še posebej privlačni sta krožna daljinska Koroška planinska pot in največji koroški hribovski izziv – K24.

Dodatne informacije: http://www.planinske-poti.si 

 

Prenočišča:

Ribniška koča na Pohorju (1507 m), predstavitev na portalu PZS.si
Planinska koča Pesnik (1101 m), predstavitev na portalu PZS.si 
Grmovškov dom pod Veliko Kopo (1377 m), predstavitev na portalu PZS.si 
Koča Planinc (1010 m), predstavitev na portalu PZS.si 
Koča pod Kremžarjevim vrhom (1102 m), predstavitev na portalu PZS.si 
Planinski dom Košenjak (1169 m), predstavitev na portalu PZS.si 
Poštarski dom pod Plešivcem (805 m), predstavitev na portalu PZS.si 
Dom na Uršlji gori (1680 m), predstavitev na portalu PZS.si 
Koča na Naravskih ledinah (1072 m), predstavitev na portalu PZS.si 
Koča na Pikovem (992 m), predstavitev na portalu PZS.si 
Dom na Peci (1665 m), predstavitev na portalu PZS.si 
Andrejev dom na Slemenu (1096 m), predstavitev na portalu PZS.si 

Theme picker

Raziščite podrobneje

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.