Koroška. Zakladnica presenečenj!

Koroška. Pustite se presenetiti.

Hiška pod slapom LINCA, Podvelka

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Hiška pod slapom Linca, Sara Berglez Zajec Javnik 24, 2362 Kapla
46.615843
15.356670

Potrebujete oddih od ponorelega tempa in natrpanega vsakdanjika? Le narava in nič drugega.

Hiška pod slapom je preprosta hiška, ki omogoča pobeg od modernega urbanega sveta. Nahaja se v objemu narave, ob lastnem slapu in ribniku. Pri njih ni interneta in tudi mobilnega signala ne.

Lasten slap, petje ptic in žuborenje potoka bo poskrbelo, da se boste lahko v miru odpočili in si nabrali novih moči za vsakodnevne izzive. Če ste po duši raziskovalci, se podajte še na edinstvena zelena doživetja v okviru Lincinega sveta etnobotanike. Privoščite si gozdno kopel in dendroterapijo ali raziščite Svet zeliščnih napojev, čarobnih met in najvišje ležečih slovenskih črnih draguljev.

V objektu je v pritličju urejena večja spalnica z zakonsko posteljo, kuhinja z jedilnim kotom, hladilnikom z zamrzovalnim predalom, indukcijsko kuhalno ploščo ter štedilnikom na drva, večji družabni prostor s kaminsko pečjo in razglednim balkonom ter kopalnica in sanitarije. V mansardi sta urejeni še dve spalnici: ena troposteljna in ena dvoposteljna.

Apartma vam je na voljo na dan prihoda od 12:00 ure. Uro prihoda in prevzem ključev je obvezno potrebno sporočiti in uskladiti predhodno, najmanj 20 ur pred prihodom. Na dan odhoda vas prosimo, da apartma izpraznite do 15:00 ure. V nasprotnem primeru zaračunamo dodaten dan.

Poleg bivanja v objemu idilične narave, pa si lahko privoščite tudi doživetje, ki bo pustilo sled in vas zagotovo prevzelo. Doživetje se izvaja na samotni kmetiji v objemu gora nad Dravsko Dolino. Kmetija je cca. 20 min. oddaljena od glavne ceste Maribor-Dravograd in cca. 45 min. iz Maribora.

Lincin svet etnobotanike je  odmik in nasprotje kmetijski industriji. Je neokrnjen svet, kjer še vedno cveti arnika, se bohoti šentjanževka in ponosno raste kolmež. V njem kraljuje tudi najvišje ležeči travniški nasad aronije v Sloveniji.  Pester naravni živalski travniški in gozdni svet, pa dopolnjujejo ovce, kokoši nesnice in čebele. Vstopite v našo zgodbo, obiščite nas.

Zeliščni napoj

Podajte se na pravo avanturo spoznavanja zeliščnih napojev. Z zeliščarko se boste najprej sprehodili po barvitih neokrnjenih gorskih travnikih in Lincinih učnih vrtičkih, kjer si boste lahko ogledali več kot 100 različnih zelišč, užitnih in zdravilnih rastlin. Ste vedeli, da v Lincinem svetu etnobotanike pripravljamo zeliščne sirupe iz okoli 25 različnih vrst zdravilnih rastlin? Poskusili jih bomo 5 ter skupaj pripravili aromatizirano zeliščno vodo in sirup za pripravo vode z okusom.

Čarobni svet met

Ali ste vedeli, da na svetu raste okrog 2.000 vrst met? Ali ste pripravljeni na njihovo odkrivanje? V Lincinem svetu etnobotanike vas s predstavitvijo različnih vrst popeljemo v njihov dišeč svet. V objemu gora in oblakov bomo skupaj čutno raziskovali okoli 20 vrst met, ki rastejo v družbi številnih drugih zdravilnih rastlin. Skupaj bomo okušali meto v namazu, piškotih in napitkih, aromatizirali vodo, ki nas bo osvežila in odžejala ter odkrivali njihovo raznovrstno uporabnost in aromatičnost.

Svet najvišje ležečih črnih draguljev v Sloveniji

Ali ste vedeli, da je aronija eden izmed najmočnejših antioksidantov na svetu? Vstopite v svet teh črnih draguljev in spoznajte široko paleto njenih darov za duha in telo. Že Indijanci so vedeli, da je to rastlina, ki daje in ohranja življenje. Ste pripravljeni na odkrivanje njene prave vrednosti tudi vi? Najprej vas čaka Kobanski pozdrav ter prelepi razgledi v objemu gora. Vstopili boste v Lincin svet etnobotanike in spoznali kotiček v objemu narave, kjer se duh hitenja in pritiskov modernega časa razblini. Tukaj vladajo drevesa in travniška bogastva. Skupaj se bomo mimo zeliščnega vrtička nato sprehodili po najvišje ležečem tovrstnem nasadu aronije v Sloveniji, odkrivali čudovito paleto barv, ki jih letni časi rišejo v družbi aronijinih grmičkov, spoznavali zdravilne moči te še nepoznane rastline in njene druge posebnosti obiskali čebelice na travniku ter izvedeli katera travniška zelišča delajo družbo tej žlahtni rastlini. Ob vrnitvi iz doživljajskega sprehoda bomo z našimi brbončicami odkrivali 5 raznolikih okusov aronije in skupaj ustvarili slasten namaz z aronijo.  

 

Veselimo se vašega obiska!

Theme picker

"Čeprav je to ena najmanjših regij v Sloveniji,
je toliko bolj raznovrstna in slikovita!"

Dejaven oddih v objemu narave

Dejaven oddih v objemu narave

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med...

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.