Tematske poti

Obisk znamenitosti povežite s sprehodom ali pohodom, saj Koroška ponuja veliko tematskih poti, ki obiskovalce seznanjajo z dediščino teh krajev. Odpravite se lahko v podzemlje Pece, na potep ob rekah, po gozdovih in grapah, obilo poti pa vodi tudi do hribovskih kmetij in zaselkov ter razglednih točk.

Tematska pot v Podzemlju Pece

Tematska pohodna pot v osrčju gore Pece, v turističnem rudniku in muzeju, je speljana po rovih in odkopih, ki so jih v 350 letih naredili rudarji. Ogled se začne pred Info centrom UNESCOVEGA Geoparka Karavanke v Mežici, od koder se obiskovalci z avtentičnim rudarskim vlakom popeljejo v rudnik, kjer sledi sprehod po tematski poti v spremstvu vodnika. Na poti so razstavljeni številni eksponati – rudarska oprema, ki so jo rudarji uporabljali v različnih zgodovinskih obdobjih. Po podzemni rudarski poti se lahko odpravite skozi vse leto. Pot je bila izbrana za najboljšo tematsko pot Koroške regije v letu 2016.

Tematska pohodna pot Kope

Priljubljena pot med gorsko-turističnim centrom Kope in Ribniško kočo je urejena kot tematsko-pohodna pot, opremljena z informacijami o posebnostih Pohorja. Pot, ki je v eno smer dolga okoli pet kilometrov, je zaradi blagega terena primerna tudi za družine z otroki in starejše.

Za izhodišče sta primerni tako Ribniška koča kot večnamenski objekt Center Kope. Pri slednjem se pot dopolnjuje s sodobno multimedijsko predstavitvijo Pohorja v informacijskem centru, pred njim pa stoji prava "skorjanka", v kakršnih so nekoč prebivali pohorski gozdarji. Pri Ribniški koči je vredno obiskati tudi bližnje Ribniško jezero. 

Kako je jezero v resnici nastalo? Sprehodite se do jezera in ugotovite! Vmes pa boste s pomočjo lesenih knjig na klopeh ob poti spoznali, kaj so pohorske planje, kdo živi na njih, kdo v bližnjih gozdovih ter kaj je človek na Pohorju počel v preteklih stoletjih in kaj pravi legenda o Jezerniku. 

Pot je bila izbrana za naj tematsko pot Koroške regije v letu 2015.

Gozdna turistična pot Plešivec

Krožna pohodniška pot, speljana pod mogočno kupolo gozdov, mimo pašnikov in travnikov ter postojank, namenjenih počitku in okrepčilu. Pot se začne v Suhem Dolu in se vzpenja po slikoviti soteski Kaštel, vodi mimo Plešivškega mlina, ostankov dvora in se do izhodiščne točke spusti mimo ruševin nekdanje domačije staršev prvega snovalca vesoljskih poletov Hermana Potočnika Noordunga.

Gozdna in zgodovinska učna pot Stari grad

Gozdna in zgodovinska učna pot Stari grad je dobre tri kilometre urejena sprehajalna in učna pot, ki vodi po gozdovih nad Radljami ob Dravi. Posebnost poti dajejo slikovite značilnosti osamelega apnenčastega kraškega sveta, mogočna drevesa in ostanki Starega gradu na impozantni lokaciji. Njen vrhunec pa pomeni vzpon na stari grad, kjer se odpira prelep razgled na Radlje, Pohorje in Dravsko dolino. Pot je dobro označena s tablami s simbolom gozda in ostankov gradu. 

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.