Koroška. Zakladnica presenečenj!

Koroška. Pustite se presenetiti.

Športno plezanje

Pod Peco, v krajinskem parku Topla, se v objemu zelene svežine bohotijo Burjakove peči. Slednje se s svojo višino in kakovostjo skale uvršajo med najboljša plezališča v Sloveniji. Stena je obrnjena proti jugovzhodu, kar pomeni, da boste lahko tu ne le uživali v popolnem miru, temveč plezali tudi takrat, ko je večina ostalih plezališč razgretih od sonca.

Poleg tega je na Koroškem še nekaj kakovostnih in urejenih plezališč: Matvoz v Javorju , Štenge nad Mežico, Kot na Prevaljami, Votla peč pri Ravnah na Koroškem, Zabričnikova peč, plezališče Sele ter Kalvarija, Perkolica in Prepihova dolina pri Radljah ob Dravi.

Opis Burjakovih peči

V steni je okrog 68 plezalskih smeri, katerih ocene se gibljejo med 3 in 8c, njihova dolžina pa med 6 ter 55 metri.

Pregled težavnosti: 4a–4c (3), 5a–5c (6), 6a–6b+ (28), 6c–7a+ (22), 7b–7c+ (19), 8a–9b (13).

Najprimernejši čas: od aprila do oktobra.

Vrsta klinov: lepljeni in svedrovci.

Dostop: možen z vozili, pod steno je urejeno parkirišče .

Čas dostopa od parkirišča: 1–10 min hoje.

Višina smeri stene: 6–50 m.

Burjakove peči so v območju UNESCO Geoparka Karavanke in v  dolini Tople, zaščiteni kot krajinski park, zato je potrebno dosledno upoštevati pravila, ki veljajo za zavarovano območje.

Theme picker

"Čeprav je to ena najmanjših regij v Sloveniji,
je toliko bolj raznovrstna in slikovita!"

Dejaven oddih v objemu narave

Dejaven oddih v objemu narave

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med...

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.