Parki

Spoznajte raznoliko naravo, redke ptice in druge živali ter odpotujte milijone let v geološko preteklost.

Na mestu, kjer se stikata Jadranska in Evrazijska litosferska plošča, se preteklost sreča s sedanjostjo in predstavlja najboljšo učilnico v naravi.

Geopark Karavanke

Spoznajte območje z izjemno geološko in geomorfološko dediščino ter naravno in kulturno dediščino. Osrednjo točko čezmejnega Unescovega Geoparka predstavlja Podzemlje Pece v Mežici, kjer so informacijski center, rudarski muzej in vhod v opuščen mežiški rudnik, ki ga lahko raziskujete peš, s kolesom ali kajakom. Bližnja zgodovina je prežeta z železarsko, rudarsko in premogovniško tradicijo. Spoznajte Geopark Karavanke.

Krajinski park Topla

Sprehodite se po eni izmed najslikovitejših gorskih dolin, dolini Topla. Najdete jo pod Peco, nedaleč od Črne na Koroškem. Domačije s številnimi poslopji so oblikovale zaselke, imenovane celki, sicer pa je v preteklosti življenje v dolini zaznamovalo tudi rudarstvo. Travniki in pašniki na dnu doline so dom okoli 30 vrst dnevnih metuljev. Povirja in močvirja so nahajališča ogroženih sašev in zavarovanih kukavičevk. Na pohodu vas očara bogato rastje z zlaticami, jegliči, svišči, kamniškimi murkami in drugim izjemnim rastjem. Gozdove Pece, bogate s številnimi jasami, pa naseljuje divji petelin. Zaradi naravnih lepot, kulturne krajine in ohranjene etnološke dediščine je dolina skupaj z ovršjem Pece in obdajajočimi pobočji že od leta 1966 zavarovana kot naravna znamenitost in krajinski park.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.