Koroška. Zakladnica presenečenj!

Koroška. Pustite se presenetiti.

Druge zimske dejavnosti

Ko Koroško pokrije sneg, se začne pravo veselje. Izkoristite čas za dejavnosti v pravljični belini. Privoščite si sproščujoč sprehod ali bolj zahteven pohod. Tisti, ki iščete adrenalin, pa lahko splezate po zaledenelih slapovih.

Zimsko pohodništvo

Tako rekoč celotna regija je primerna za krajše sprehode in tudi za celodnevne zimske pohode v naravo. Pohodniki se radi podajo na sprehajalno pot po pohorskih planjah med Kopami in Ribniškim Pohorjem, s katere ob lepem vremenu pogled seže od Uršlje gore pa vse do Triglava. Priljubljeni zimski cilji planincev so Peca, Uršlja gora, Raduha in Olševa. Za zahtevnejše vzpone in ture je priporočljivo najeti vodenje lokalnih planinskih vodnikov.

Plezanje

Za najbolj izurjene alpiniste se pozimi skoraj vedno najdejo primerno zaledeneli slapovi, ki omogočajo zahtevne vzpone. Za tiste, ki niso vešči plezanja po ledu, in tudi tiste, ki niso vešči niti plezanja kot takega, pa je na voljo več umetnih sten za prosto plezanje v zaprtih prostorih − primerno kot dopolnilna dejavnost in za dneve, ko vremenske razmere niso ugodne za dejavnosti v naravi.

Theme picker

"Čeprav je to ena najmanjših regij v Sloveniji,
je toliko bolj raznovrstna in slikovita!"

Dejaven oddih v objemu narave

Dejaven oddih v objemu narave

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med...

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.