Koroška. Zakladnica presenečenj!

Koroška. Pustite se presenetiti.

Koroški hribovski izziv K24 (Trail running)

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Turistična pisarna Črna na Koroškem Center 101, 2393 Črna na Koroškem
Športno društvo K24

K24 velja za najtežji Koroški planinski izziv oziroma pot, ki povezuje pet najpomembnejših koroških vrhov – na Uršljo goro (1699 m), Smrekovec (1577 m), Raduho (2062 m), Olševo (1930 m) in Peco (2125 m). Pot je dolga okoli 80 kilometrov in premaga več kot 10.000 višinskih metrov vzponov in spustov. Komur uspe progo premagati v manj kot 24 urah, postane član prestižnega kluba K24.

Priporočeni potek poti je iz centra Črne v smeri – Žerjav–vrh Uršlje gore–Andrejev dom na Slemenu–koča na Smrekovcu–vrh Smrekovca–koča na Loki pod Raduho–vrh Raduhe–Bukovnikovo sedlo–vrh Olševe –kmetija Kumer v Koprivni–vrh Pece – in spust do centra Črne na Koroškem.

Pohodnik se mora vseh točk dotakniti. Podvig temelji na planinski etiki, nadzora nad prehojenim ni, vsak si čas beleži sam.

Višinski profil K24

Okoli 10.000 višinskih metrov v enem, 24-urnem zamahu.

Theme picker

"Čeprav je to ena najmanjših regij v Sloveniji,
je toliko bolj raznovrstna in slikovita!"

Dejaven oddih v objemu narave

Dejaven oddih v objemu narave

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med...

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.