Muzeji in zbirke

Številni muzeji, zbirke in razstave vam prikažejo kulturno zapuščino teh krajev in zaupajo skrivnosti iz preteklosti.

Odkrijte bogato zapuščino prednikov, ki je skrbno hranjena v zbirkah in muzejih po vsej Koroški. Ob zanimivih predstavitvah in izdelkih častitljive preteklosti spoznajte življenje in običaje v teh krajih. Kopanje rude, razvoj železarstva, številne domače obrti ter kmečka opravila odstirajo spomin na srčne in predane zgodbe, ki so pustile pečat vse do danes. Pokukajte v preteklost in začutite moč neizmerne ustvarjalnosti, ki je na svoj način osmislila težko življenje in omogočila razvoj teh krajev.

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Dravograd

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Muzej Dravograd Bukovje 13, 2370 Dravograd

V dvorcu Bukovje je na ogled bogata zgodovina plemiške rodbine Kometer. Kmečka zbirka v Libeličah pa pripoveduje zgodbo o življenju preprostega kmečkega človeka.

V dvorcu Bukovje je na ogled razstava o plemiški rodbini Kometer, ki je pisala zadnje veliko poglavje v zgodovini gospostva Pukštajn (1817–1932) ter slovensko kulturo obogatila veliko bolj od marsikatere druge, uglednejše in bolj prepoznavne plemiške rodbine tistega časa. Zgodbo o življenju preprostega kmečkega človeka pripovedujejo že skoraj pozabljeni predmeti s skednjev, kašč, kleti in podstrešij, ki so na ogled v Kmečki zbirki v Libeličah. V obnovljenem delu župnijskega skednja je predstavljeno tradicionalno kmečko gospodarstvo, značilno za območje Libelič. V sosednji stavbi je ohranjena tudi črna kuhinja, ki velja za enega izmed največjih in najlepših tovrstnih ohranjenih ambientov v Sloveniji. Pokončnost in upornost vaščanov pa lepo oriše razstava o koroškem plebiscitu. Na njej predstavljamo dvoletni boj Libeličanov za priključitev k matični domovini

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.