Kulturna krajina

Nekje ohranjena obzidja in obnovljeni dvorci, spet drugje prerasli z bršljanom, odstirajo zgodbe preteklosti in puščajo pot vaši domišljiji.

Porušeno, z bršljanom obraslo zidovje dvorcev in gradov buri domišljijo o preteklosti teh krajev. Zgodbe o življenju plemičev, grofov, škofov in drugih vam ponujajo priložnost za raziskovanje preteklosti. Najstarejše ostaline iz 11. stoletja najdemo na grajskem griču nad Starim trgom pri Slovenj Gradcu in pri Inrštanju na Paškem Kozjaku. Po hribih raztreseni zaselki in samotne kmetije ter nekoliko večja naselja v dolinah sooblikujejo izgled Koroške. Prepustite se značilnim podobam krajine, ki jo je izoblikoval človek v več stoletjih.

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.