Dediščina

Bogato izročilo preteklosti odstirajo zbirke v muzejih, likovna dela v galerijah, sakralni spomeniki in ljudsko izročilo prednikov.

Tako pisana, kot je narava, je tudi zapuščina teh krajev. Življenje knapov, flosarjev in železarjev vam razkrijejo zbirke in umetniške stvaritve na prostem. Kot so se nekoč rudarji odpeljali na »šiht«, se lahko danes zapeljete v podzemlje Pece s pravim rudarskim vlakom in raziskujete skrivnosti podzemlja. Na Dravi vam predstavijo običaje flosarjev in spravilo lesa po reki. Trdo delo železarjev in obdelave jekla pa uprizarjajo umetniške stvaritve pod imenom Forma viva, ki so v takšnem obsegu unikat v svetovnem merilu. Številne domače obrti so obogatile razvoj mest. Najstarejše med njimi je Slovenj Gradec, ki je mestne pravice prejel pred več kot 750 leti. V Koroški galeriji likovnih umetnosti in Koroškem pokrajinskem muzeju boste odkrili še druge skrivnosti in dosežke teh krajev. Zapuščini v mestih se pridružujejo še vedno živi običaji na podeželju, ki vam na pristen način uprizorijo kmečko življenje in povezanost z naravo. 

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.