Kulturno izročilo Slovenj Gradca

Začutite izročilo preteklosti, ki se povezuje z bogatim kulturnim utripom sodobnosti. Sprehod po tipičnem srednjeveškem mestu, ki je mestne pravice dobilo pred več kot 750 leti, vas bo očaral s svojo bogato preteklostjo in romantičnim utripom. Slovenj Gradec je že od nekdaj pomembno kulturno središče. Mesto z izjemno ohranjeno prvotno arhitekturno zasnovo predstavlja pomemben urbanistični spomenik. V eni izmed najmogočnejših stavb v mestu, nekdanji mestni hiši, najdete Koroško galerijo likovnih umetnosti, kjer se predstavljajo pomembni avtorji različnih umetnostnih smeri. V spominskem muzeju skladatelja Huga Wolfa pa boste spoznali življenje in delo mojstra samospevov.

Preteklost oživi v Koroškem pokrajinskem muzeju

Po vsej Koroški razpršene zbirke, od izdelkov domače obrti, industrije do sakralnih spomenikov, pričajo o bogati preteklosti regije. Poleg osrednje lokacije v Slovenj Gradcu najdete zbirke in razstave iz bližnje in daljne preteklosti, tudi v muzejih v Dravogradu, Radljah in na Ravnah na Koroškem ter po vseh koroških občinah. V cerkvi svetega Jurija na Legnu lahko skozi stekleno dno opazujete ostanke staroslovanskih grobišč. Običaj spravila lesenih hlodov po Dravi je predstavljen v muzeju splavarstva, izročilo železarstva in knapovskega domovanja pa boste spoznali v muzeju železarstva in rudarskem muzeju.

Doživite utrip umetnosti

Spoznajte pomembne in tuje avtorje različnih umetnostnih zvrsti in tem, ki so na ogled – v Koroški galeriji likovnih umetnosti.

Na kavo Huga Wolfa

Bi želeli spiti skodelico kave? Prav posebno kavo, poimenovano po znamenitem skladatelju Hugu Wolfu, vam ponujajo v kar nekaj lokalih po mestu. Prav tako pa jo lahko kupite v prostorih Koroškega pokrajinskega muzeja ali v njegovi rojstni hiši. Sicer pa v eni izmed najlepših baročnih hiš v mestu doživite ustvarjalni navdih tega izjemnega skladatelja, znanega po samospevih.

Dvorec Rotenturn

Slikovit dvorec z arkadnimi hodniki in lepim baročnim portalom vas bo popeljal v čase grajskega življenja. Danes ima tukaj sedež občina. Morda pa v tem lepem ambientu velja ujeti katero od izvirnih prireditev.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.