O Koroški

Bodisi na vrhovih gora, aktivno na ali ob rekah, v neokrnjenih kotičkih ali živahnih središčih v dolinah. Dovolite, da vas preseneti.

Koroška je zveza treh dolin, povezanih z gozdovi, rekami, hribi in gorami. Že od časa Rimljanov je stičišče poti. Edinstvena narava, obsežni in gosti gozdovi, zeleni pašniki, gore, hribi in doline so Korošcem v ponos in navdih. Ljudi zaznamujejo izjemna dobrosrčnost, ponos in ljubezen do domače zemlje. Od tod prihajajo številne osebnosti, ki ljubezen do Koroške izražajo v svojih delih in jo promovirajo po svetu.

Če iščete odmik od ponorelega sveta, vas na severu Slovenije, med tremi pogorji in tremi dolinami pričakuje stičišče naravnih presežkov, miru in pristnih doživetij. Skoraj v središču Evrope, a na videz umaknjena od vrveža, leži Koroška. Zakladnica presenečenj. Pristna narava in raznoliki živi svet vabita ljubitelje dejavnega oddiha v Mežiško, Dravsko in Mislinjsko dolino med pogorja Pohorja, Karavank in Savinjskih Alp. Peš, na kolesu, smučeh ali v vodi, v vrtincu adrenalina ali ob sproščenem uživanju v presežkih narave. To je Koroška! Polna presenečenj na vsakem koraku.

Zakladnica presenečenj z bogato zgodovino in naravnimi danostmi vabi k dejavnemu raziskovanju kulture in narave.

Obsega območje treh dolin – Mežiške, Dravske in Mislinjske ter treh pogorij – Pohorja, Karavank in Savinjskih alp, ki dajejo pokrajini pečat samosvoje prvobitnosti in čvrstosti.

Neokrnjena gorska narava in gozdovi z razvejano mrežo gorskih cest in poti nudijo raznovrstne možnosti raziskovalnih potepanj po vrhovih Pece in Raduhe, po širokih prostranstvih Uršlje, Olševe, Smrekovškega pogorja, Zahodnega Pohorja ali Kozjaka ter na pobočjih slikovitih alpskih dolin.

Enako lepe in vznemerljive pa so tudi postaje na teh poteh, kjer bo vsakega popotnika sprejelo robato, a dobrodušno gostoljubje domačinov, ponosnih naslednikov samorastnikov.

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.