Slovenjgraška BAJKa - kolesarsko mitično popotovanje po legendi neusojene ljubezni

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Mpik d.o.o.

Vodeno e - kolesarsko doživetje vas bo popeljalo po poganskih kultnih točkah skrivnostnega trikotnika, ki priča o mistični preteklosti Mislinjske doline. Skozi ljubezensko zgodbo Jurija in Mare z lokalnimi in kulinaričnimi elementi na poti se boste potopili v slovenjgraško mitologijo, ki vas zagotovo ne bo pustila ravnodušne.

Podroben opis doživetja:

Vaša dogodivščina se prične pred mestno kavarno Slovenj Gradec, kjer vas bodo ob spremljavi certificiranega medenjaka Medenega raja Perger 1757 postregli z Wolfovo kavo.

V družbi vodnika, se odpravite  z e - kolesi, proti obzidju cerkve sv. Duha in Elizabete, ki se nahajata tik za mestno kavarno. Ob sprehodu do tja boste spoznali zanimiva zgodovinska dejstva.  Kmalu boste prestopili prag skrivnostnega mitičnega trikotnika. 

Drugi pomemben postanek znotraj mitičnega trikotnika je cerkev sv. Jurija na Legnu. Ob vstopu v cerkev si boste zaradi zaradi občutljivega steklenega poda, skozi katerega lahko opazujejo stare temelje in izkopanine, nadeli copate. Sledil bo ogled senčne predstave, ki vam bo razkrila mitično zgodbo Jurija in Mare ter zagotovo pustila sled. 

Sledil bo postanek pri božjepotni cerkvi Sv. Marije na Homcu. Spoznali boste edinstven pomen prostora ter življenje in življenjske nauke Marije. 

Četrti postanek znotraj mitičnega trikotnika pa bo cerkev Sv. Pankracija, ki predstavlja (odlična razgledna točka) tudi vrhovnega boga, Jurijevega in Marinega očeta - Peruna. Ustavili se bomo pri staroslovanskem grobišču Puščava, kjer boste spoznali povezavo med usmeritvijo grobov in mitično zgodbo. 

Krožno pot po mitičnem trikotniku bomo sklenili na izhodiščni točki (z druge strani), kjer s prestopom obzidja simbolično izstopimo iz mitologije in se vrnemo v “realnost”.

Za konec pa obiskali še Ekološko in turistično kmetijo Lešnik, kjer bo sledilo izvrstno okrepčilo s pristnim in bogatim domačim kosilom “Pohorsko ižino”.

Najslajše pa vas čaka za konec, ko boste obiskali muzej Medenega raja Perger 1757. Poleg degustacije njihovih medenih dobrot, vonja po medenem parfumu in navdihujočih zgodb, vas bo prav tam pričakal tudi spominek doživetja, ki vas bo navdal z izjemno novo energijo in vas ne bo pustil ravnodušne. 

 

Trajanja doživetja: 4 ure

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.