Čez Pohorje

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Uvodni del Slovenske planinske poti vodi čez prostranstva Pohorja do koroškega osamelca Uršlje gore in se nadaljuje proti Savinjskim Alpam. To so kilometri neokrnjene narave, kjer vas bodo pozdravljale najimenitnejše naravne in kulturne znamenitosti. Pot lahko prehodite v več etapah, ki jih prilagodite svojim zmožnostim.

V uvodu vas pozdravi skrivnostni pohorski pragozd. Ko bo v dolini vroče, se boste lahko prijetno osvežili ob pravljičnih jezercih s šotnimi barji in obiskali številne male cerkvice. Slišali pa boste tudi marsikatero zgodbo, mit ali anekdoto, ki bodo v pristnem narečju zveneli še bolj skrivnostno.

Sicer pa je Slovenska planinska pot najstarejša in najbolj raznolika vezna planinska pot v Sloveniji, ki vas v dolžini 500 km popelje iz Maribora vse do slovenske obale.

 

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.