Štrekna - ena najbolje urejenih kolesarskih poti

Štrekna predstavlja eno najlepše urejenih slovenskih kolesarskih poti. Po opuščeni železniški progi boste uživali vsi, ki najraje odkrivate nove kotičke v sproščeni vožnji na dveh kolesih. Tu boste z delcem očesa lovili bogastvo zelenega Pohorja in z drugim najvišje ležečo cerkev v Sloveniji. Za atraktivnost poskrbi nov odsek skozi sotesko Huda luknja.

35-kilometrska trasa kolesarske poti po Mislinjski dolini in skozi sotesko Huda luknja, med Otiškim Vrhom, Slovenj Gradcem, Mislinjo, Gornjim Doličem in Velenjem je v celoti asfaltirana in odmaknjena od preostalega prometa. Prav zato je idealna za družinski kolesarski izlet ali bolj ležerno kolesarjenje v dvoje.

Da ne bo treba na hrib, je pot speljana čez kar 6 predorov ter preko številnih mostov in nadvozov, kar bo potovanje naredilo še bolj zabavno in atraktivno. Štrekna velja za eno izmed najbolje infrastrukturno urejenih kolesarskih poti v Sloveniji.

In zakaj Štrekna? Nekoliko posebno ime je dobila prav zato, ker poteka po trasi nekdanje železnice. Ohranjeni in prenovljeni objekti tehniške dediščine vas bodo tudi s pomočjo posebej oblikovanih počivališč z informativnimi tablami in vsebino popeljali skozi zgodovino nekdanje proge. Tudi kakšen zavoj na stranpot nudi zanimiva doživetja. Zagotovo ne pozabite obiskati starega mestnega jedra v Slovenj Gradcu.

Več informacij na:

 

 

Zemljevid in prečni profil poti:

 

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.