Koroška planinska pot

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Avantura po koroški planinski poti povezuje tri koroške doline – Mežiško, Dravsko in Mislinjsko ter pogorja Karavank, Pohorja, Kozjaka in Savinjskih Alp. Speljana je prek vrhov vseh pomembnejših gora in hribov Koroške regije, kot so dvatisočaka Peca in Raduha ter Pohorje, Uršlja gora, Kozjak, Smrekovec in Olševa. Ob poti so številne koče in postojanke, v katerih je praviloma tudi večina od 31 kontrolnih točk poti.

Celotna pot je dolga dobrih 230 kilometrov in jo lahko prehodite v obliki zahtevne – 10- do 12-dnevne ture. Mreža urejenih planinskih poti omogoča tudi oblikovanje številnih privlačnih krajših tur, v katerih so zajeti zgolj odseki Koroške planinske poti. Nekateri med njimi so manj zahtevni in primerni tudi za priložnostne pohodnike.

 

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.