Ogled rudnika z rudarskim vlakom

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Podzemlje Pece – turistični rudnik in muzej Glančnik 8, 2392 Mežica

Opremljeni s čeladami in površniki se boste v osrčje rudnika odpravili kot nekoč rudarji – z originalnim rudarskim vlakom. Po nekaj minutah vožnje se vlak ustavi v revirju Moring, 600 m pod hribom Veliki Vrh. V spremstvu izkušenega vodnika se podate na podzemno avanturo. Koliko rudarjev je kopalo pod zemljo, kakšno orodje so uporabljali, kako dolgo so ustvarjali rove, po katerih se danes lahko sprehajamo? Od začetkov rudarjenja pred več kot 350 leti se je veliko spremenilo. V 90-ih letih prejšnjega stoletja so rudnik zaprli, skrivnosti pa za vedno ostajajo pod goro.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.