Vodna doživetja

Spoznajte živi svet ob nabrežju reke ali se prepustite toku njene struge. Spoznajte življenje splavarjev na Dravi ali si privoščite sproščujoč potop v naravno jezero. Ujemite naravo!

Sprostite svoje misli in telo ob vodi. Začutite tok Drave na splavu in podoživite edinstveno tradicijo spravila lesa po Dravski dolini. Prijetno osvežitev boste našli v Vodnem parku v Radljah ob Dravi – v prvem naravnem bazenu v Sloveniji, kjer za čistočo vode skrbijo mikroorganizmi in ne kemikalije. Plavate in zabavate se lahko v Bazenskem kompleksu Aqualatio Slovenj Gradec ali pa na Ravnah na Koroškem na mestnem kopališču z olimpijskim in notranjim bazenom. Odkrijte tisočere podobe voda. Dejavno ob ali na rekah in jezerih. Ribarjenje, veslanje ali sproščujoči sprehodi ob vodni gladini ponujajo raznolike možnosti za rekreacijo in odkrivanje številnih podob žive narave. 

Splavarjenje

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Koroški splavarji – splavarski pristan na Muti Gortina 23; 2366 Muta
Dravski splavarji in splavarski muzej Javnik pri Podvelki

V veselem vzdušju in s harmoniko v roki vas pričakujejo flosarji na splavih, da z njimi podoživite nekdanje pustolovščine in šege ob spravilu lesa. Spoznajte tradicijo spravila lesa po reki Dravi. Zapeljite se kot nekoč splavarji – na lesenih hlodih po Dravi! Nekoč so flosarji, kot so jim rekli v teh krajih, opravljali pomembno nalogo transporta lesa. Danes vam na Koroškem v dveh splavarskih pristanih na Gortini pri Muti in v Javniku prikažejo, kako so ogromne lesene gmote prevažali po reki. Flosarski poklic je bil zelo priljubljen in cenjen. Ure in ure težkega dela pa so presekali zvok harmonike, zven pesmi in čas za krepko koroško košto. Veselja in dobre volje jim ob delu ni zmanjkalo. Takšno radoživo flosarsko življenje vam bodo še danes, na kar najbolj pristen način, oživili v splavarskih pristanih.

Zakaj in kako so nastali flosarji?

Les je bil nekoč glavna surovina in vir prihodkov v teh krajih. Tako za tiste, ki so ga prodajali, kot za tiste, ki so ga prevažali. V času, ko ni bilo železnice in cest, je bil prevoz lesa po reki edini možni način transporta. Vsak mladi fant je takrat želel postati splavar ali flosar, saj so za vestno delo dobili tudi dobro plačilo, ob tem pa spoznavali svet in ljudi.

Koroški splavarji – splavarski pristan Gortina na Muti

Duh preteklosti doživite na vožnjah s pravimi replikami splavov. Na voljo je več programov za različne skupine. Naj si bodo starejši, otroci ali vesele skupine – vsem bodo zgodbo splavarjenja približali na edinstven način. Splavarsko izkušnjo pa bodo popestrili še s kulinaričnim in zabavnim programom.

Dravski splavarji – splavarski pristan in splavarski muzej Javnik pri Podvelki

Na flosarski rajži vam bodo tudi v splavarskem pristanu v vasici Javnik predstavili življenje prednikov. V vasici Javnik je v avtentično ohranjeni splavarski hiši tudi muzej, posvečen generacijam klenih splavarjev in njihovim družinam.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.