Koroški pokrajinski muzej, Muzej Radlje ob Dravi

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Obiščite dvorec Radlje ter spoznajte življenje in delo pionirja sonaravnega gozdarjenja na Slovenskem Franja Pahernika. V svet otroške domišljije pa vas popeljemo z razstavo otroških iger in igrač.

Muzej Radlje ob Dravi domuje v dvorcu Radlje, kjer je osrednja razstava, posvečena rodbini Pahernik. Na njej predstavljamo življenjske zgodbe članov ene izmed najpomembnejših rodbin v Dravski dolini. Med njimi izstopa Franjo Pahernik, gozdarski strokovnjak in pionir sonaravnega gozdarjenja na Slovenskem. Od leta 2005 deluje tudi Pahernikova ustanova, ki danes sledi Pahernikovi ideji o sonaravnem gospodarjenju z gozdovi. V muzeju je na ogled tudi stalna razstava »Gremo rinkico talat«, ki nas vrne v svet otroške igre in domišljije preteklega stoletja na območju Pohorja. Zbirka šteje več kot 360 različnih originalnih in rekonstruiranih igrač. S predstavitvijo iger in igrač starih in prastarih staršev gradimo mostove do svetov domišljije otrok različnih generacij.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.