Kovačija pri kovaču, Podvelka

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Kovačija pri kovaču Janževski vrh 74, 2363 Podvelka
46.55533
15.32169

Družinska tradicija obnovljene - več kot 200 let stare Kovačije pri Kovaču, ki je tudi kulturna dediščina kraja, piše svojo zgodbo tako, da vsak obiskovalec začuti delček sebe v njej. Tukaj se prepleta preteklost  s prihodnostjo. To lahko gostje doživite tako, da prespite v kovačevi sobi, se spočijete ob poslušanju ptičkov pod mogočno staro lipo, se okopate v potoku Velka in si prižgete kovaški ogenj.

Prepustite pa se lahko tudi odlični kovaški kulinariki, popijete kozarec kovaškega piva ali vina ter si tudi sami izdelate spominek, ki ga odnesete s seboj domov. V enem stavku bi lahko rekli, da vas čaka doživetje, ki mu ni para!

 

Navdušeni bodo tudi vaši najmlajši, saj lahko ob igri "kovaški skriti zaklad" spoznajo  kovaško obrt, pripomočke  ter drevesa in  zelišča, ki jih najdete na travniku ob kovačiji. Za najbolj zabavno družbo pa bodo poskrbeli domači ljubljenčki: ježki, polhi, ovčke, kokoši, kužek, muca, zajčki ter pujsa. Seveda jih bodo vaši otroci lahko tudi nahranili, da bo obojestransko zadovoljstvo in navdušenje še večje. V neposredni bližini kovačije, se razprostira  velik travnik, kjer se lahko igrajo igre na prostem in po želji  tudi namizni tenis.

Veseli bodo tudi vašega obiska v njihovi trgovini in gostilni Uran, v katerih se  prav tako preko štirih generacij prepleta  stoletna tradicija.

Če ta del Pohorja raziskujete z električnim kolesom, imajo v gostilni na voljo tudi polnilnik za e-bike.

Dobrodošli, z veseljem vas pričakujejo in večjega gostoljubja ne boste deležni daleč naokoli!

 

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.