Reka Drava

Prepustite se toku reke in čudesom narave. Sprehod, ribolov, vožnja s splavom ali ob njenem nabrežju s kolesom – priložnosti za dejaven oddih in edinstvena doživetja živega sveta je res veliko!

Pokrajina, ki jo na severu obdaja Kozjak in na jugu Pohorje, je bila poseljena že v prazgodovini. Reka Drava na poti od izvira do izliva poveže štiri države in ob svoji strugi ponuja posebno kolesarsko dogodivščino.

Drava je 725 km dolga reka, pritok Donave, ki povezuje države in kulture od Alp do Panonske nižine v Italiji, Avstriji, Sloveniji, na Hrvaškem, Madžarskem in v Srbiji. Prvoten tok je bil v preteklem stoletju ukročen z izgradnjo 22 jezov za potrebe hidroelektrarn v Avstriji, Sloveniji in na Hrvaškem. Kljub temu pa so se ohranili naravni habitati z edinstvenimi rastlinskimi in živalskimi združbami in nekaterimi endemičnimi vrstami.

 

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.