Smrekovec

Pred dobrimi 23 milijoni let je globoko pod morjem na območju Smrekovca bruhal vulkan. Izbruhal je velike količine vulkanskega pepela, prahu in lave. Iz tega so nastale kamnine, kot so andezit, tuf in tufit, ki jih najdete ob poti na vrh. Pestra kamninska podlaga je nudila posebne pogoje za nastanek življenja. V neposredni bližini Doma na Smrekovcu je urejena interpretacijska točka Geoparka Karavanke, kjer si lahko ogledate film o Smrekovškem vulkanu, se igrate, spoznate nastanek kamnin, kaj novega o drevesih, njihovi starosti, kralju gozdov – divjem petelinu in še o čem.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.