Valle Divina, Mislinja

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Alen Gros Slatinjek, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji Gornji Dolič 21, 2382 Mislinja
46.428458
15.209378

V Gornjem Doliču so popolnoma obnovili eno najstarejših lesenih hiš na Koroškem, letnica datira v davno leto 1612. Domačija leži v samostojni dolinici, domačini jo poznajo pod imenom Tiha dolina. Tu boste našli neokrnjeno naravo, obilo zelenja, tišino in mir. No, lastniki te hiše so dolinico poimenovali Valle divina, kar v prevodu pomeni božanska dolina.

Domačija gostom ponuja obilo možnosti za aktivnosti v naravi, bodisi na igrišču, z ohladitvijo in plavanjem v jezeru ali s sprehodi. V neposredni bližini domačije poteka po Mislinjski dolini slovita kolesarska steza, imenovana Štrekna, ki velja za eno izmed družinam najbolj prijazno kolesarsko pot v Sloveniji in prav kmalu bo dograjena vse do Velenja. Veliko je pohodniških poti, blizu sta smučišči Kope in Rogla, najmlajši pa lahko svoje smučarske spretnosti pokažejo kar v domači hiši. Od tam se lahko podate na obisk ali raziskovanje znamenitosti.

V hiši so urejeni trije apartmaji in večji prostor za družabne prireditve.

 

 

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.