Tehniška dediščina

Kako so pridobivali svinec v pogorju Pece, kovali železo, zmleli žito ali izdelovali splave? Spoznajte tradicijo, ki je skrbno čuvana v muzejih in etnoloških spomenikih.

Preverite, kako so delovali stroji in druge naprave za pridobivanje svinca v pogorju Pece, orodja, ki so jih potrebovali v fužinah v Črni, Mežici in Ravnah na Koroškem in še kje. Izjemna industrijska dediščina priča o številnih tehniških in tehnoloških presežkih, ki so spremenili življenja in navade ljudi. Železarna Prevalje je z iznajdbo železniških tirnic postala znana po vsej Evropi. Kakovostne in plemenite zlitine železa iz Raven so še danes znane po vsem svetu. Ohranjeni obrati v Hudem Kotu razkrivajo, kako so nekoč talili steklo. Velike gmote lesa in razpoložljivi vodni viri so prispevali k uporabi obrtnih žag na vodni pogon, ki so po drugi svetovni vojni postale del lesno-predelovalne industrije.

Povhov mlin

Turistična kmetija nudi na ogled kulturno in etnološko dediščino, več kot 160 let star še delujoči mlin na vodni pogon.

Spoznate lahko vse vrste žita, mlinarsko sobo z delavnico ... V podstrešni dvorani mlina se ob razstavi ročnih del sprostite ob degustaciji domačih posebnosti. Delavnica od zrna do kruha je primerna za otroke vseh starosti.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.