Planinske koče

V neokrnjeni naravi se vam odprejo najlepši razgledi na okoliške vrhove. Popolnoma vas bodo prevzeli.

Planinsko turistična kmetija Kumer, Črna na Koroškem

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Planinsko turistična kmetija Kumer Koprivna 28, 2393 Črna na Koroškem

Delovni čas:

Opening time

Öfnungszeiten

Radno vrijeme napomene

Ponedeljek: Monday: Montag: Rad Ponedjeljak: 8.00 - 22.00
Torek: Tuesday: Dienstag: Rad Utorak: 8.00 - 22.00
Sreda: Wednesday: Mittwoch: Rad Srijeda: 8.00 - 22.00
Četrtek: Thursday: Donnerstag: Rad Četvrtak: 8.00 - 22.00
Petek: Friday: Freitag: Rad Petak: 8.00 - 22.00
Sobota: Saturday: Samstag: Rad Subota: 8.00 - 22.00
Nedelja: Sunday: Sonntag: Rad Nedjelja: 8.00 - 22.00

Zimski delovni čas je prilagojen in sicer jih lahko obiščete vse dni v tednu med 8.00 in 20.00.

46.486941
14.726110

Planinsko turistična kmetija Kumer, ki je od leta 1996 hkrati tudi planinski dom, leži na vrhu idilične koroške doline Koprivna. Od kmetije sega krasen panoramski razgled na dolino in okoliške vršace – Raduho, Olšavo in Peco, blizu pa stoji cerkev sv. Ane z oltarjem črne Marije. Do kmetije lahko pridete tudi skozi dolino Tople. 

Kmetija nudi obiskovalcem prenočišča, ki so urejena v podeželskem slogu – štiri dvoposteljne sobe, eno triposteljno sobo in idiličen apartma v okolici kmetije za štiri osebe, poleg kmetije pa je urejen tudi poseben prostor za šotorjenje.

 

Planinsko turistična kmetija je odprta vse dni v letu, predstavlja pa odlično izhodišče za različne pohodniške poti, ki potekajo mimo kmetije – K24, K24 ultra trail, Koroška obhodnica, Hojnikova pot in Slomškova pot. V bližini so urejene kolesarske poti, ki segajo na območje sosedne Avstrije, mimo pa poteka tudi Slovenska – turno kolesarska pot. Planinsko turistična kmetija Kumer v okviru svojega društva PK Peca – Olševa, skrbi za urejenost kolesarskih in planinskih poti na Peco, Olševo in Topico v sosednji Avstriji.

Hrana, ki  jo nudijo je domača in biološko pridelana. Domači narezki, okusne domače klobase, narejene po starem hišnem receptu iz leta 1535 so le nekatere izmed domačih specialitet, za večje skupine pa priporočajo najavo prihoda za pripravo jedi po naročilu in ostalih tradicionalnih koroških jedi – ajdovi žganci, slivova župa,…

Če si želite odpočiti telo in duha v miru in objemu narave, je ta turistična kmetija kmetija prava izbira za vas. Prijazno vas bodo sprejeli in potrudili se bodo, da se boste pri njih počutili res prijetno in domače.

 

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.