Koroški pokrajinski muzej, Muzej Dravograd

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Muzej Dravograd Bukovje 13, 2370 Dravograd

V dvorcu Bukovje je na ogled bogata zgodovina plemiške rodbine Kometer. Kmečka zbirka v Libeličah pa pripoveduje zgodbo o življenju preprostega kmečkega človeka.

V dvorcu Bukovje je na ogled razstava o plemiški rodbini Kometer, ki je pisala zadnje veliko poglavje v zgodovini gospostva Pukštajn (1817–1932) ter slovensko kulturo obogatila veliko bolj od marsikatere druge, uglednejše in bolj prepoznavne plemiške rodbine tistega časa. Zgodbo o življenju preprostega kmečkega človeka pripovedujejo že skoraj pozabljeni predmeti s skednjev, kašč, kleti in podstrešij, ki so na ogled v Kmečki zbirki v Libeličah. V obnovljenem delu župnijskega skednja je predstavljeno tradicionalno kmečko gospodarstvo, značilno za območje Libelič. V sosednji stavbi je ohranjena tudi črna kuhinja, ki velja za enega izmed največjih in najlepših tovrstnih ohranjenih ambientov v Sloveniji. Pokončnost in upornost vaščanov pa lepo oriše razstava o koroškem plebiscitu. Na njej predstavljamo dvoletni boj Libeličanov za priključitev k matični domovini

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.