Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Muzej Ravne na Koroškem Na gradu 2, 2390 Ravne na Koroškem

Začutite utrip štiristoletne tradicije železarstva na Ravnah in obiščite spominski muzej slavnega koroškega pisatelja Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca.

Muzej železarstva, na lokaciji stare železarne, celovito predstavlja zgodovino železarstva na Koroškem in kaže na pomembno vlogo Mežiške doline pri razvoju te gospodarske dejavnosti. Na razstavi najdete številne historične stroje in naprave, ki govorijo o tehniških in tehnoloških dosežkih številnih generacij železarjev. Med njimi sta najstarejša repač in pudlovka. Na gradu Ravne se nahajata lapidarij rimskih spomenikov in etnološka zbirka. Slednja predstavlja življenje in delo podeželskega človeka. Kot osrednji element poudarjamo rekonstrukcijo lesene dimnice, predhodnico črne kuhinje, ki predstavlja nekdanjo bivalno kulturo vzhodno-alpskega prostora. Poleg elementov značilne stavbne dediščine so predstavljeni še drugi predmeti, ki so povezani z delovnimi in prazničnimi šegami podeželskega človeka. Slavnega koroškega pisatelja Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca (1893–1950) lahko doživite skozi njegovo življenjsko okolje iz mladih let in obiščete Prežihovo bajto, ki stoji nad Kotljami, od koder se odpira čudovit razgled na Uršljo goro in hotuljsko kotlino, ki jo je Prežih opisoval v svojih številnih delih.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.