Plezanje

Preizkusite plezališča, ki se s svojo višino in kakovostjo skale uvrščajo med najboljša v Sloveniji.

Osvajati stene v naravnih plezališčih, na svežem zraku, je posebno doživetje. Stene Raduhe in Pece vabijo športne plezalce in alpiniste na adrenalina polne dogodivščine. Ste  že slišali za Burjakove peči, ki se s svojo višino in kakovostjo skale uvršajo med najboljša plezališča v Sloveniji? Poleg tega pa je prav ta stena mogočen spomenik preteklega oblikovanja površja  in velja za geološko in geomorfološko naravno posebnost.

Alpinizem

Ljubitelji gora in plezanja boste na Raduhi in sosednji Peci našli odlične športno-plezalne in alpinistične smeri. Južna stena Pece omogoča plezanje v zgodnji pomladi in pozni jeseni. Tukaj boste na svoj račun prišli tudi malce bolj prekaljeni plezalski mački, saj marsikatera smer kliče k zahtevnejšemu plesu v vertikali. V severnih stenah sosednje Raduhe so se kalili in se kalijo številni uspešni slovenski alpinisti. Pod njeno mogočno steno je nekaj mikavnih skalnih monolitov, ki prepričajo tudi kakšnega balvanista, da se poda v gore.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.