Podzemna doživetja

Raziskovanje skrivnostnega podzemlja, kamor ne posveti naravna svetloba, je posebna dogodivščina. Podzemlje si lahko ogledate peš, odkrivate s kajaki ali se iz ene v drugo dolino zapeljete s kolesi.

Nahajališča rude med Peco in Uršljo goro so odkrili že Rimljani. V letih dejavnega rudarjenja je nastalo več kot tisoč kilometrov rovov, kjer lahko še danes prisluhnete zgodbam o življenju rudarjev in občudujete čudesa narave. Podzemlje Pece, turistični rudnik in muzej, je s ponudbo unikatnih podzemnih avantur in doživetij ena izmed osrednjih turističnih atrakcij čezmejnega UNESCOVEGA Geoparka Karavanke. V samo osrčje gore se lahko zapeljete z vlakom in nato podzemlje raziskujete peš. Tisti, željni več adrenalina, pa lahko podzemlje raziskujete s kolesom ali zaveslate po zalitih delih rovov s kajakom. Še daljšo tradicijo turističnega odkrivanja podzemlja Koroške ima Huda luknja, ki je pravi podzemni biser osamelega Krasa. Tu boste v spremstvu vodičev doživeli pravi adrenalinski treking.

Black hole trail

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Podzemlje Pece – turistični rudnik in muzej Glančnik 8, 2392 Mežica

Black Hole Trail je poseben izziv tudi za najbolj izkušene gorske kolesarje. Proga poteka skozi zapuščene rove Mežiškega rudnika. Vanje v času od zaprtja rudnika do dne, ko je proga začela nastajati, ni stopila človeška noga. Ogromne dvorane so bile včasih napolnjene s tonami in tonami svinčene rude.

Ekstremno adrenalinska gorsko-kolesarska pot predstavlja nepozabno avanturo tudi najbolj podkovanim in izkušenim gorskim kolesarjem. Proga je polna izzivov in tehnično zahtevnih odsekov. Pot se spušča prek petih obzorij in se spusti za približno 150 višinskih metrov. Vmes naletimo tudi na zelo zanimive tekoče odseke, kjer se lahko malo sprostite in se naužijete pogledov v neskončno črnino velikih dvoran. Seveda lahko kak odsek, ki bo preveč zahteven, premagate peš.

 

Black Hole Trail je od leta 2023 prejemnik znamke Slovenia Unique Experiences – Recommended by Slovenian Tourist Board oz. Edinstvena doživetja Slovenije – Priporoča Slovenska turistična organizacija. Gre za edinstveno doživetje, vključeno v skrbno izbrano zbirko doživetij, ki se trži pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experiences in podpirajo zgodbo zelene butične Slovenije in znamke I feel Slovenia.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.