Koroška. Zakladnica presenečenj!

Koroška. Pustite se presenetiti.

Štrekna - ena najbolje urejenih kolesarskih poti

Štrekna predstavlja eno najlepše urejenih slovenskih kolesarskih poti. Po opuščeni železniški progi boste uživali vsi, ki najraje odkrivate nove kotičke v sproščeni vožnji na dveh kolesih. Tu boste z delcem očesa lovili bogastvo zelenega Pohorja in z drugim najvišje ležečo cerkev v Sloveniji.

24-kilometrska trasa kolesarske poti po Mislinjski dolini, med Otiškim Vrhom, Slovenj Gradcem, Mislinjo in Gornjim Doličem je v celoti asfaltirana in odmaknjena od preostalega prometa. Prav zato je idealna za družinski kolesarski izlet ali bolj ležerno kolesarjenje v dvoje.

Da ne bo treba na hrib, je pot speljana čez manjši predor, kar bo potovanje naredilo še bolj zabavno. Štrekna velja za eno izmed najbolje infrastrukturno urejenih kolesarskih poti v Sloveniji.

In zakaj Štrekna? Nekoliko posebno ime je dobila prav zato, ker poteka po trasi nekdanje železnice. Nujno si morate privoščiti kakšen postanek na urejenih počivališčih ali narediti zavoj na stranpoti. Zaradi njih bo potovanje zanimivejše. Kar nekaj je še odlično ohranjenih nekdanjih železniških objektov, med njimi tudi most v Slovenj Gradcu, kjer ne pozabite obiskati starega mestnega jedra.

Več informacij na:

 

 

Zemljevid in prečni profil poti:

 

Theme picker

"Čeprav je to ena najmanjših regij v Sloveniji,
je toliko bolj raznovrstna in slikovita!"

Dejaven oddih v objemu narave

Dejaven oddih v objemu narave

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med...

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.