Črna na Koroškem

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Občina Črna na Koroškem Center 101, 2393 Črna na Koroškem
46.470291
14.850465

Črna na Koroškem je slikovita občina. Njeni naravni biseri so čudovite alpske doline Topla, Koprivna in Bistra ter Javorje. Na Ludranskem Vrhu seže zgodovinski spomin Najevske lipe, najstarejše slovenske lipe, še prek turških vpadov v naše kraje. Na minule čase nas spominjata tudi domiselno urejeni rudarska in etnološka zbirka v središču Črne. V kraju samem se nahaja še smučišče, zibelka vrhunskih smučarjev, ki so najbolj zaslužni za to, da velja Črna za »vas olimpijcev«. Slednji in njihovi dosežki so predstavljeni v okviru stalne razstave Olimpijci iz Črne na Koroškem. V Črni na Koroškem na Matavžavih travnikih vsako zimo poteka najodmevnejša zimska turistična prireditev na Koroškem – Gradovi kralja Matjaža.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.