Gorsko turistični center Kope

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Vabo d.o.o. Smučišče Kope Razborca 31, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

Obratovalni čas:

Opening time

Öfnungszeiten

Radno vrijeme napomene


December - Marec

Delovni čas:

Opening time

Öfnungszeiten

Radno vrijeme napomene

Ponedeljek: Monday: Montag: Rad Ponedjeljak: 9.00–16.00 - nočna 18.00-21.00
Torek: Tuesday: Dienstag: Rad Utorak: 9.00–16.00 - nočna 18.00-21.00
Sreda: Wednesday: Mittwoch: Rad Srijeda: 9.00–16.00 - nočna 18.00-21.00
Četrtek: Thursday: Donnerstag: Rad Četvrtak: 9.00–16.00 - nočna 18.00-21.00
Petek: Friday: Freitag: Rad Petak: 9.00–16.00 - nočna 18.00-21.00
Sobota: Saturday: Samstag: Rad Subota: 9.00–16.00 - nočna 18.00-21.00
Nedelja: Sunday: Sonntag: Rad Nedjelja: 9.00–16.00
46.501951
15.208136

Gorsko turistični center Kope leži na skrajnem zahodnem in najvišjem delu Pohorja nad Slovenj Gradcem ter predstavlja osrednji smučarski in rekreacijski center Koroške. 

Poleg pestre športne ponudbe pa Kope v zimskih mesecih slovijo še kot središče zabave na Koroškem.

Zaradi reliefnih posebnosti Pohorja z obsežnimi planjavami, kultiviranimi jasami, nizkim ruševjem, primerno nagnjenimi pobočji in nadvse ugodnimi talnimi razmerami ter nadpovprečno dolgo trajajočimi snežnimi odejami nudijo Kope kar najboljše pogoje tako za učenje smučanja kot tudi za smučarske mojstre.

Nova zimska sezona prinaša kar 10 posodobljenih obstoječih smučarskih prog, dodali so 3 nove freestyle proge. Sezona, ki je tik pred vrati, prinaša torej kar 13 prog. Za prevoz iz ene na druge točke  bosta od zdaj poskrbeli dve novi 4-sedežnici (Kopnik in Pahernik) in 1 vlečnica (Velika Kopa). Najdaljša proga ima 500 metrov višinske razlike. Razgibani teren ponuja smučišča tako za učenje smučanja kot tudi za smučarske mojstre in tekmovanja najvišjega ranga. Ob smučišču je urejen poligon za deskarje na snegu. V šoli smučanja in deskanja na snegu izkušeni licencirani učitelji poskrbijo, da vam na smučišču ne bo dolgčas ter da boste varno in hitro osvojili osnove ali pa nadgradili svoje znanje smučanja in deskanja na snegu.

Za sprehajalce in ljubitelje teka na smučeh je na voljo 15 km slikovitih, urejenih sprehajalnih poti, speljanih po planjah od povsem prenovljenega Grmovškovega doma do Ribniške koče, ki nudijo nepozaben razgled na Peco in Savinjske Alpe. Za namestitev je poskrbljeno v objektih v neposredni bližini smučišča, le nekaj korakov od vstopnih žičniških postaj. Poleg pestre športne ponudbe pa Kope v zimskih mesecih slovijo še kot središče zabave na Koroškem.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.