Smučišče in Apartmaji Ribnica na Pohorju

TURI, turizem pohorje, d.o.o.

Anja Vajde 0 475 Article rating: No rating

Njihova zgodba se začne v mirni, mali in z naravo povezani vasici Ribnica na Pohorju. To je majhen kraj pod Ribniškim Pohorjem, kjer lahko poleti uživate v neokrnjeni naravi in pohodništvu, pozimi pa v snežnih radostih.

Velik del tega majhnega kraja pa predstavljajo veliki ljudje, ki z vsem srcem živijo za Ribnico na Pohorju. Poleti prebivalci teh krajev marljivo delajo v okoliških gozdovih ter skrbijo za naravo, se ukvarjajo z živinorejo in nadaljujejo tradicijo svojih dedkov in babic (le ta to počnejo malo bolj moderno) ali pa so del turizma, ter predstavljajo način življenja v tem kraju in turiste popeljejo mnogo let nazaj.

 

Black Peak E-bike Ribniško Pohorje

Anja Vajde 0 553 Article rating: No rating

Black Peak E-bike ponuja nepozabna e-kolesarska doživetja, kjer boste lahko raziskovali naravo kot še nikoli do zdaj. Na območju okoli idilične gorske vasice Ribnica na Pohorju se razteza mreža devetih označenih gorsko kolesarskih poti različnih težavnosti, v skupni dolžini več kot 500 km. Tu boste uživali v odkrivanju najboljših poti in skritih kotičkov Pohorja, sami ali z našimi izkušenimi vodniki.

Apartmajska hiša na Pohorju - Holiday House Hren, Vuzenica

Darinka Mravljak s.p.

Anja Vajde 0 746 Article rating: No rating

V osrčju Pohorja, 600 m od smučišča in sedežnice Kope - Kaštivnik, leži idilična ter razkošno opremljena hiša Hren. Če si želite odpočiti daleč od mestnega vrveža in obdani s čudovito naravo, bo to več kot prava izbira za vas. Odlični pogoji  za popolno sprostitev in mir.

Planinsko turistična kmetija Kumer, Črna na Koroškem

Anja Vajde 0 1906 Article rating: No rating

Planinsko turistična kmetija Kumer, ki je od leta 1996 hkrati tudi planinski dom, leži na vrhu idilične koroške doline Koprivna. Od kmetije sega krasen panoramski razgled na dolino in okoliške vršace – Raduho, Olšavo in Peco, blizu pa stoji cerkev sv. Ane z oltarjem črne Marije. Do kmetije lahko pridete tudi skozi dolino Tople. 

Kmetija nudi obiskovalcem prenočišča, ki so urejena v podeželskem slogu – štiri dvoposteljne sobe, eno triposteljno sobo in idiličen apartma v okolici kmetije za štiri osebe, poleg kmetije pa je urejen tudi poseben prostor za šotorjenje.

 

Mehiška restavracija Saloon, Slovenj Gradec

Anja Vajde 0 1113 Article rating: No rating

Zagotovo ga ni Korošca, ki še ne bi slišal za Mehiško restavracijo Saloon, ki se nahaja na poti iz Kotelj proti Slovenj Gradcu in sicer na Selah – Vrhe. Restavracija, ki vam poleg odlične kulinarične ponudbe, zares ogromnih porcij in prijaznega osebja, postreže še s pravim ambientom v stilu divjega zahoda s pridihom Mehiškega temperamenta. 

Hotel Korošica, Dravograd

Anja Vajde 0 1383 Article rating: No rating

Hotel Korošica se nahaja v Dravogradu, v središču treh dolin in tako omogoča hiter dostop do vseh pomembnejših gospodarskih subjektov in turističnih točk Koroške, Mislinjske in Dravske doline. Restavracija Korošica slovi po odlični kuhinji in prijetnem ambientu.

 

Smučišče Kope

SuperUser Account 0 2959 Article rating: No rating

Gorsko turistični center Kope leži na skrajnem zahodnem in najvišjem delu Pohorja nad Slovenj Gradcem ter predstavlja osrednji smučarski in rekreacijski center Koroške.

Poleg pestre športne ponudbe pa Kope v zimskih mesecih slovijo še kot središče zabave na Koroškem.

Hiša med brezami, Podvelka

Počitniška hiša

SuperUser Account 0 1602 Article rating: No rating

Idilična vasica Kapla na Kozjaku kar vabi v hišo med brezami. Okolica izjemne pokrajine s številnimi stezicami med gozdovi in nepozabnimi razgledi je raj za pohodnike in kolesarje. Počitniška hiša se nahaja le 1,5 km od avstrijske meje, kjer se boste lahko sprehodili po panoramski poti ob meji ali po Južnoštajerski vinski cesti.

Samotne kmetije

SuperUser Account 0 1452 Article rating: No rating

Koroška je poseben, samorasel, s samotnimi kmetijami po sončnem visokogorju posut svet. Pokrajina med Olševo, Dravskim poljem in mejo z Avstrijo je največje območje samotnih kmetij v Sloveniji. Hiše na strmih pobočjih se skupaj z gospodarskimi poslopji stiskajo v gruče, ki so pod čopastimi, s skodlami kritimi strehami videti kot majhni zaselki. Tu jim pravijo celki.

Reka Drava

SuperUser Account 0 1427 Article rating: No rating

Prepustite se toku reke in čudesom narave. Sprehod, ribolov, vožnja s splavom ali ob njenem nabrežju s kolesom – priložnosti za dejaven oddih in edinstvena doživetja živega sveta je res veliko!

Rožni dvor (Rosenhof)

SuperUser Account 0 1387 Article rating: No rating

Rožni dvor je najstarejša hiša v Radljah, ki je bila zgrajena v 15. stoletju. V srednjem veku je Rosenhof gostil grofe, ki so imeli pomembno vlogo na Habsburškem dvoru, v začetku 19. stoletja pa sta bila v stavbi šola in vrtec. 

Dvorec Radlje

SuperUser Account 0 1990 Article rating: No rating

Danes je dvorec dvonadstropna stavba v obliki črke L, ki jo pokriva opečna dvokapna streha. Arhitektonski členi so predelani, ohranjene so pritlične arkade v severnem traktu. V stavbo vodi renesančen portal iz peščenjaka iz leta 1666, ki je bil verjetno pred II. svetovno vojno ali po njej prenešen iz radeljskega samostana (z grboma gospodov Mahrenberških in opatinje samostana dominikank Marije Ivane Linzer).

Dvorec Ravne

SuperUser Account 0 2044 Article rating: No rating

Grad Ravne, ki leži na terasi nad mestnim jedrom, so zgradili Hebenstreiti, patriarški fevdniki, ki so se na Koroško preselili okoli leta 1530 in je nekoč verjetno sodil k pristavi, ki je stala tu že pred izgradnjo gradu v 30. letih 16. stoletja. Grad, ki so ga njegovi prvi lastniki poimenovali Streiteben, je bil od pozne gotike do danes deležen številnih stilno neenotnih prezidav, njegovo današnjo neobaročno podobo so mu dali grofje Thurni, ki so ga po letu 1863 prezidali in zasadili grajski park. 

Dejaven oddih v objemu narave

SuperUser Account 0 982 Article rating: No rating

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Povhov mlin

SuperUser Account 0 1234 Article rating: No rating

Turistična kmetija nudi na ogled kulturno in etnološko dediščino, več kot 160 let star še delujoči mlin na vodni pogon.

Muzej železarstva, štauharija

SuperUser Account 0 1224 Article rating: No rating

Leta 1994 so za kulturni spomenik razglasili najstarejše ohranjene objekte na lokaciji železarne Ravne: štauharijo, personal in laboratorij. V ureditev muzeja so vključene ohranjene naprave in stroji (repač, valjčne stoje, žerjav, lokomotiva, različna kladiva, elektroobločna peč …), parni kotel iz opekarne v bližini Ljubljane in stiskalnica iz leta 1890, ki so jo uporabljali v eni izmed mariborskih tovarn. Muzejsko gradivo in njegova interpretacija obsega različne proizvode železarn, predmete z različnih področij življenja železarjev, dokumente in fotografije. (povzeto po: kpm.si)

Turistični rudnik in muzej Podzemlje Pece

SuperUser Account 0 1732 Article rating: No rating

Med Peco in Uršljo goro so že od nekdaj poznana nahajališča rude, ki so jih odkrili že Rimljani. Prvi pisni viri o izkoriščanju svinčeve rude so iz leta 1665. To leto beležimo kot začetek rudarjenja pod Peco. V letih rudarjenja so rudarji naredili v goro Peco 1.000 km rovov. Po zaprtju rudnika je ostal del odprt za obiskovalce, ki ga lahko doživijo na zanimiv način, tako da se vanj popeljejo s pravim rudarskim vlakom, gredo po njem peš, se po rovih in odkopih popeljejo z gorskimi kolesi ali pa s kajakom, po potopljenih delih. Podzemlje Pece je danes ena od pomembnih turističnih atrakcij v Karavanke UNESCO Globalnem Geoparku ter ponudnik unikatnih podzemnih avantur in doživetij.

Kmečka zbirka v Libeličah

SuperUser Account 0 1093 Article rating: No rating

V obnovljenem delu župnijskega skednja v Libeličah predstavljamo tradicionalno kmečko gospodarstvo, značilno za obdobje od druge polovice 19. stoletja do okoli leta 1970 na območju današnje krajevne skupnosti Libelič, Libeliške Gore in Gorč. Pobudo za ureditev zbirke so dali vaščani sami. Želeli so ohraniti po večini že pozabljene predmete na skednjih, v kaščah, kleteh in na podstrešjih hiš.

Prežihova bajta

SuperUser Account 0 1425 Article rating: No rating

Prežihova bajta je spominski muzej slovenskega pisatelja Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca (1893–1950) in stoji nad Kotljami na Preškem Vrhu, od koder se odpira čudovit razgled na Uršljo goro in hotuljsko kotlino.

Peca

SuperUser Account 0 1135 Article rating: No rating

Povzpnite se na najvišji vrh Koroške! Peca je kraški masiv na vzhodnem delu Karavank in najvzhodnejši slovenski dvatisočak (2.125 m). Obsežno goro na južni strani omejujeta dolina Tople in Mežiška dolina, po vrhu pa poteka državna meja med Slovenijo in Avstrijo. S krajinskim biserom dolino Tople in s kraljem Matjažem v svojih nedrih velja za simbol Koroške. Na Peci lahko opazujete visokogorski kras, sledove ledeniškega delovanja ter tudi številne živalske in rastlinske vrste.

Dostop na goro je možen prek Črne na Koroškem ali Mežice. Na avstrijski strani pa se lahko na goro povzpnete s kabinsko žičnico. Območje gore spada v UNESCO Geopark Karavanke.

Geopark Karavanke

SuperUser Account 0 626 Article rating: No rating

Spoznajte območje z izjemno geološko in geomorfološko dediščino ter naravno in kulturno dediščino. Osrednjo točko čezmejnega Unescovega Geoparka predstavlja Podzemlje Pece v Mežici, kjer so informacijski center, rudarski muzej in vhod v opuščen mežiški rudnik, ki ga lahko raziskujete peš, s kolesom ali kajakom. Bližnja zgodovina je prežeta z železarsko, rudarsko in premogovniško tradicijo. Spoznajte Geopark Karavanke.

Pohorje

SuperUser Account 0 785 Article rating: No rating

Pohorski gozdovi vas vabijo v prijetno senco ob poletni vročini ali vas odeti v snežno odejo zapeljejo v zimsko pravljico. Ljubitelji neasfaltnih površin se lahko z gorskimi kolesi zapeljete po razgibanih gozdnih poteh. Ob gosti mreži gozdnih poti in kolovozov skriva Pohorje še številna visoka barja in planje, rečice s slapovi ter druge naravne bisere. Pohorje lahko najbolje raziščete peš na daljših ali krajših pohodih. Kope in Ribniško Pohorje – kot večji turistični središči na tej strani Pohorja – ponujata dejavnosti v vseh letnih časih. Odkrijte Pohorje!

Raduha

SuperUser Account 0 833 Article rating: No rating

Raduha (2.062 m) predstavlja najvzhodnejši greben Savinjskih Alp. Gora je dolgo apnenčasto sleme, na svojem severu strmo odsekano v steno, ki predstavlja pravi raj za alpiniste. Čeprav večji del gore leži izven meja Koroške, pa je pri Korošcih tako priljubljena, da jo imajo za svojo.

Košenjak

SuperUser Account 0 881 Article rating: No rating

Povzpnite se na vrh Kobanskega. To je območje Vzhodnih Alp, ki se proti severu navezuje na široko gmoto Golice v Avstriji. Svoje ime je vrh dobil po nekdaj obsežnih traviščih košenicah na samem ovršju. Drugo ime zanj je Kokošnjak, ki spominja na redki gozdni ptici, divjega petelina in ruševca, ki sta našla domovanje v teh gozdovih. Tukaj boste našli pestro geološko zgradbo, od najstarejših metamorfnih kamnin, starih okoli 500 milijonov let, do mladih sedimentnih, starih le okoli 23 milijonov.

Uršlja gora

SuperUser Account 0 925 Article rating: No rating

Uršlja gora velja za eno izmed lažje dostopnih in je tudi priljubljena romarska točka, saj na vrhu stoji cerkev sv. Uršule, ki je najvišje ležeča v Sloveniji. Na vrhu 1.699 metrov visoke gore boste doživeli čudovit pogled na Mežiško, Mislinjsko, Dravsko in Šaleško dolino.

Na poti si lahko ogledate Brančunski sarkofag, Apohalovo kapelico, okusite vodo z izvira čiste studenčnice, stopite v kamnito stopinjo sv. Uršule in se prepustite izjemnim razgledom z vrha.

Olševa

SuperUser Account 0 854 Article rating: No rating

Gora v vzhodnih Mežiško-Solčavskih Karavankah ob meji z Avstrijo na najvišji točki meri 1.929 metrov. Njen greben je nekdaj ločeval zgodovinski pokrajini Koroško in Štajersko. Približno 200 metrov pod vrhom Oblega kamna se nahaja najdišče iz kamene dobe – Potočka zijalka. 

Smrekovec

SuperUser Account 0 998 Article rating: No rating

Pred dobrimi 23 milijoni let je globoko pod morjem na območju Smrekovca bruhal vulkan. Izbruhal je velike količine vulkanskega pepela, prahu in lave. Iz tega so nastale kamnine, kot so andezit, tuf in tufit, ki jih najdete ob poti na vrh. Pestra kamninska podlaga je nudila posebne pogoje za nastanek življenja. V neposredni bližini Doma na Smrekovcu je urejena interpretacijska točka Geoparka Karavanke, kjer si lahko ogledate film o Smrekovškem vulkanu, se igrate, spoznate nastanek kamnin, kaj novega o drevesih, njihovi starosti, kralju gozdov – divjem petelinu in še o čem.

Ekološko turistična kmetija Mikl, Prevalje

Marija, Stanko Kert

SuperUser Account 0 1887 Article rating: No rating

Ste za pristno domačo pojedino v eni izmed prvih ekološko usmerjenih kmetij v Sloveniji? Pripravijo vam bogate zajtrke in večerje, vse v duhu koroške tradicije. Pri njih še sejejo starejše sorte žit, kot sta pira in kamut, pa tudi ajdo, oves, rž in pšenico. V več kot 200 let stari hiški Jurija in Lene so uredili dva družinska apartmaja. 

Na voljo je široka ponudba pri njih pridelane hrane: zelenjava, sadje, meso, suhomesnati izdelki, mleko, skuta, sokovi, marmelade, med in kruh iz krušne peči.

Hiša Ančka, Slovenj Gradec

SuperUser Account 0 1588 Article rating: No rating

Poleg jedi »na žlico« vam v Hiši Ančka postrežejo italijanske jedi s pridihom domačnosti. Bogata ponudba domačih testenin in sladic se prileže z izbranimi vini. V ponudbi imajo tudi več vrst viskijev. Sicer pa organizirajo tudi različne kulinarične in tematske večere. S ponosom se lahko pohvalijo z uvrstitvijo na slovensko kulinarični dogodek »Teden restavracij«, kjer se promovira le najboljša kulinarika.


V Hiši Ančka vam, poleg restavracije in kavarne priporočamo tudi butične sobe. Trenutno se lahko pohvalijo s tremi: Ani, Majek in Petruha. Vsaka soba ima svoj poseben čar. Vsaka soba ima mini bar s steklenimi vrati, ki se odlično vključi v celotno podobo.

 

Dom na Smrekovcu

Planinsko društvo Črna na Koroškem

SuperUser Account 0 1402 Article rating: No rating

Za res čudovite razglede daleč okrog se je vredno povzpeti na nadmorsko višino 1.377 metrov, kjer stoji dom na Smrekovcu. Razgled od koče se vije nad celotno Šaleško dolino in del Pohorja, v lepem vremenu je razgled vse do Slemena nad Zagrebom. 

Turistična kmetija Rotovnik Plesnik, Slovenj Gradec

Helena Rotovnik

SuperUser Account 0 1500 Article rating: No rating

Družinam prijazna kmetija je odlično izhodišče za družinske izlete. V bližini najdemo številne lepo urejene in označene kolesarske in pohodniške poti pa tudi izletniške točke. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji zimskih športov, saj v bližini najdejo Smučarski center Kope.

V njihovi kuhinji spoštujejo kulinarično tradicijo kraja in prave koroške »košte«. Pri njih bo postrežena hrana pretežno sezonska in ekološko pridelana. Kmetija ima že sedmo leto certifikat ekološkega pridelovanja. 

Za dobrodošlico vas pozdravijo z domačim žganjem ali likerjem. Pridelajo pa tudi izvrsten jabolčni sok, malinovec, šabeso, ribezov sok, sok iz brusnic in mošt. Za zajtrk se lahko posladkate z okusno domačo marmelado in okrepčate z družinskim kosilom ali poskusite domače suhomesnate izdelke.

 

Kavalir, Črna na Koroškem

Texal d.o.o.

SuperUser Account 0 710 Article rating: No rating

Kavalir se nahaja za zidovih stare meščanske hiše, v središču majhne gorske vasice, imenovane Črna na Koroškem. Njegova zunanjost se odlično zliva z okolico, ob vstopu v notranjost pa vam bo vzelo dih. Prepričali vas bosta eleganca in udobje luksuzno opremljenih sob.
 

Lukov dom, Mislinja

Vabo, d.o.o.

SuperUser Account 0 1827 Article rating: No rating

Lukov dom je prijazen in domač namestitveni objekt v neokrnjeni naravi na Kopah. V prijetno opremljenih in prostornih sobah nudi prvovrstno udobje.

V restavraciji Luka vas razvajajo s svežo pripravljeno hrano, pestro izbiro in odlično kakovostjo. Za vsakogar nekaj – tako za največje gurmane kot tudi tiste, ki venomer hitite, za posebne priložnosti v prijetni družbi vaših najdražjih. Restavracija Luka sprejme do 90 oseb, poleg tega pa vam je na voljo tudi letni – stekleni vrt, kjer je prostora za 40 oseb.

Hotel Slovenj Gradec

Vabo, d.o.o.

SuperUser Account 0 743 Article rating: No rating

Hotel Slovenj Gradec se nahaja v centru starega mestnega jedra in je primeren za vse tiste goste, ki želijo bivati v centru dogajanja in imeti na dosegu vse privilegije mesta.

S svojo dostopnostjo je primeren za dnevne poslovne goste, obiskovalce mesta, mimoidoče in športnike. V neposredni bližini se nahaja Splošna bolnišnica Slovenj Gradec in je hotel primeren za svojce ali pa za paciente, ki čakajo na pregled.

Zaprite vrata svoje sobe, se sprostite in dovolite, da si vaš um odpočije. Spočijte se v Hotelu Slovenj Gradec v samem osrčju mesta.

Apartmaji Koželj, Ribnica na Pohorju

Apartmaji Koželj

SuperUser Account 0 787 Article rating: No rating

Na idilični lokaciji, v neposredni bližini smučišča Ribnica na Pohorju, le 30 m od vznožja spodnje postaje smučišča in le 200 m od središča vasi, lahko prenočite v apartmajih Koželj. Bivanje v apartmajih Koželj vam v zimskem času omogoča idealen dostop neposredno na smučišče, v letnem času pa je lokacija odlična izhodiščna točka za pohodniške in kolesarske ture ter druge športne dejavnosti v bližnji okolici.

Dvorec Bukovje, Dravograd

Javni zavod Dravit, Zavod za šport, turizem, kulturo in mladinske dejavnosti

SuperUser Account 0 2205 Article rating: No rating

Ujet v slikovito kuliso med ravnico na desnem bregu Drave in pohorskim gozdnim pobočjem Bukovja, najdete baročni dvorec Bukovje. Dvorec blizu Dravograda skrbno hrani zgodbe za skrivnostnimi razvalinami romanskega gradu Pukštajn.

Gostišče Krivograd, Prevalje

Gostišče Krivograd

SuperUser Account 0 936 Article rating: No rating

Novih moči si boste zagotovo nabrali v udobnih sobah Gostišča Krivograd. Raziskovanje koroških lepot pa je še bolj doživeto ob razvajanju brbončic njihove bogate kulinarične ponudbe. Pri njih vam ob svojevrstnem kombiniranju sestavin pripravijo pravo presenečenje okusov. Lastno kuharsko znanje doponjujejo tuji kuharski mojstri, ki vse skrivnosti spretno vmešajo v lonec in vam ponudijo le najboljše.

Na voljo imajo široko ponudbo jedi a la carte, po predhodnem naročilu pa za vas pripravijo tudi stare, izvirne domače koroške specialitete po receptih koroških bic. 

 

Punkt - bistro in kavarna, Ravne na Koroškem

Vetter d.o.o.

SuperUser Account 0 1073 Article rating: No rating

Ko na Koroškem rečeš burger, ti na pamet pade samo eno – Punkt v Kotljah. Prvi burger house na Koroškem združuje ljudi vseh generacij. Poleg 15 stalnih burgerjev ponujajo tudi sezonske in priložnostne burgerje, ocvrto hrano, solate, malice, sladice, otroške menije, koktajle, 33 različnih vrst piva, 11 različnih ginov in prav toliko viskijev.

Kavarna Senica, Ravne na Koroškem

Slaščičarstvo, trgovina in gostinstvo, Bojana Senica s.p

SuperUser Account 0 934 Article rating: No rating

Ste sladkosnedi? Pridite na sveže pripravljene slaščice, tortice in drugo pecivo. V Kavarni Senica vas razvajajo z različnimi toplimi in hladnimi osvežilnimi napitki, raznovrstnimi brezalkoholnimi in alkoholnimi pijačami. Z veseljem vam bodo pripravili tudi izvrstno Hornig kavo, poleti pa sladoled iz lastne proizvodnje.

Senica4You, Črna na Koroškem

Slaščičarstvo, trgovina in gostinstvo, Bojana Senica s.p

SuperUser Account 0 547 Article rating: No rating

Privoščite si sprostitev ob različnih vrstah toplih in hladnih osvežilnih napitkov, brezalkoholnih in alkoholnih pijač, se posladkajte s sladicami, okrepčajte s sendviči, picami slovenskega družinskega podjetja, bureki in drugimi jedmi. V poletnem času pripravljajo posebne sladice iz sladoleda, vsem poznani banana split in posebne sladoledne špagete. Po predhodnem dogovoru sprejemajo skupine do 50 oseb.

Picerija Gajbica, Ravne na Koroškem

Picerija Gajbica, Sonja Štern s.p.

SuperUser Account 0 1127 Article rating: No rating

Ne, v piceriji Gajbica ne boste lačni. Izbrali boste lahko med različnimi vrstami pic, solat, mesnimi in ribjimi narezki, dnevno svežimi sladicami ter malicami med delovniki.

Pogostitev pripravijo tudi za zaključene družbe do 20 oseb. Pokrita terasa sprejme nekaj več kot 30 oseb, najmlajši pa se lahko igrajo na travnatem igrišču neposredno ob piceriji.

Marenberg Cafe, Radlje ob Dravi

Robert Potnik, s.p.

SuperUser Account 0 1301 Article rating: No rating

V mestni kavarni lahko poskusite sveže pripravljeno lokalno hrano in hišne sladice. Lokalu dajeta poseben čar prijazno osebje in lokacija v središču mesta. V prijetnem ambientu v notranjosti ali na pokriti letni terasi vam postrežejo s svežo, po naročilu pripravljeno hrano.

Obiščete jih lahko v času dnevnih malic in kosil, ko lahko izbirate med različnimi meniji ali pa izberite jed po vašem okusu. Vse po izjemno ugodnih cenah. V popoldanskih in večernih urah vam pripravijo različne specialitete iz svoje redne ponudbe jedi – ribjih jedi, testenin, solatnih krožnikov in sezonskih jedi. Ob kozarčku izbranega vina pa bo kulinarična zgodba še popolnejša.

Za zaključek vas razvajajo še z najboljšo kavo v mestu – prestige bar kavo.

Kmetija Klančnik, Dravograd

kmetija Klančnik

SuperUser Account 0 964 Article rating: No rating

Bi se popeljali s simpatičnim turističnim vlakom in si ob tem ogledali oboro gojene divjadi ter lovsko kočo, kjer je razstavljenih več kot 100 vrst različnih prepariranih živali? Ob vsem tem vam pripravijo tudi degustacijo divjačinskih salam ter drugih mesnih in mlečnih izdelkov, lahko pa tudi toplo malico oziroma kosilo. Na ogled je tudi zanimiv muzej.

Restavracija Kope in Picerija Holcer, Mislinja

Vabo, d.o.o.

SuperUser Account 0 938 Article rating: No rating

Grmovškov dom je »osrčje« Kop. Tukaj lahko najdete vse tradicionalne, domače jedi in sladice po receptu naših babic. To je odlična postojanka za vse tiste, ki potrebujete okrepitev med pohodom in drugimi poletnimi dejavnostmi na Kopah, saj je dostop do njega zelo lahek in se nahaja v središču dogajanja.

Gostilna Krebs, Mežica

Gostilna Krebs, Nataša Pratnekar s.p

SuperUser Account 0 703 Article rating: No rating

Gostilno z več kot petdesetletno tradicijo najdete v središču Mežice. Dnevno pripravljajo enostavnejše jedi in pice. Po predhodni najavi se z veseljem prilagodijo vašim željam. Na voljo imajo večji parkirni prostor, kjer lahko parkirajo tudi avtobusi.

Picerija in pivnica Kuf'r, Slovenj Gradec

Vabo, d.o.o.

SuperUser Account 0 1078 Article rating: No rating

Picerija in pivnica Kuf’r je nastala iz imena Kuf’r pub, ki je bil odprt v Hotelu Slovenj Gradec od leta 2003 do leta 2007. Vsi se ga spominjamo po nepozabnih zabavah in prijetnem vzdušju. Nostalgija pa je ostala tudi v podjetju Vabo in od tod odločitev za ponovno odprtje, tokrat s še boljšo ponudbo v domačem ambientu.

Gostilna Murko, Slovenj Gradec

Gostilna Murko, Cvetka Murko Hajtnik s.p.

SuperUser Account 0 863 Article rating: No rating

Odlikuje jih stoletna tradicija. Z veseljem vas sprejme sedanja lastnica Cvetka, ki z družino in ekipo srčnih gostincev poskrbi za najboljše kulinarično doživetje. Pri njih ste dobrodošli vsi – tako mimoidoči potniki kakor tudi tisti, ki potrebujete zahtevnejše poslovne ali protokolarne pogostitve ali iščete prostor za izvedbo svečanih dogodkov.

Za goste je na razpolago bogata kulinarična ponudba – koroške domače jedi, hišne specialitete, ribje jedi, izvrstna domača kosila in vse vrste jedi po naročilu.

Restavracija Ribnica, Ribnica na Pohorju

Leskteh, d.o.o.

SuperUser Account 0 842 Article rating: No rating

Restavracija Ribnica je postojanka v osrčju Pohorja s pestro ponudbo samopostrežnih kosil ob koncih tedna in dnevno ponudbo malic. Na voljo imajo prostora za 120 oseb, nahaja pa se v pritličju v neposredni bližini smučišča Ribnica.

Okusi se ne rodijo, temveč ustvarjajo. Ustvarijo lahko tudi nepozabno praznovanje vaše poroke, krsta ali drugih družabnih dogodkov. S pestro izbiro domače hrane, srčno roko osebja, predvsem pa idiličnim prostorom v naravi (z možnostjo najema šotora) vam soustavrijo nepozabne spomine.
 

Turistična kmetija Lešnik, Slovenj Gradec

SuperUser Account 0 1776 Article rating: No rating

Ekološka turistična kmetija je ponosna na svojo bogato ponudbo lokalne kulinarike. Večino izdelkov pridelajo doma. V njihovi ponudbi najdete sezonsko zelenjavo, krompir, meso in domače mesnine. Sami meljejo žito in pečejo kruh v krušni peči. V lastnem čebelnjaku skrbne čebele ustvarijo tudi domači med. Vso ozimnico – sokove, razne marmelade, kompote, kislo zelje – pripravijo doma. Sušijo tudi zelišča in sadje za čaje.

Skupina Pohorskih kohov, ki jo na bližnji osnovni šoli vodi njihova gospodinja Irma, je postala državni prvak v lokalni kulinariki z bučno župo in kvočevimi nudlni.

Gostišče Delalut, Ravne na Koroškem

Delalut, d.o.o.

SuperUser Account 0 1622 Article rating: No rating

Gostišče, ki je ponosni nosilec blagovne znamke Gostilna Slovenija, vas preseneti s ponudbo tipičnih koroških jedi. Jušne rezance, raviole, sladke in slane štruklje, sirove in kločeve nudelne, domače ocvirke, marmelade in sokove ter druge jedi pripravijo sami, po skrivnostnih recepturah prednikov. Poleg tega imajo v ponudbi jedi iz divjačine, rib, beefsteake in druge jedi, ki zadovoljijo ljubitelje »svetovljanskih« okusov.

Kmetija tete Lene, Ribnica na Pohorju

Urška Šantl Urh, nosilka dopolnilen dejavnosti na kmetiji

SuperUser Account 0 1733 Article rating: No rating

Če prisegate na domače, je kmetija tete Lene nekaj, kar morate obiskati. Nudijo vam s srcem pripravljene izdelke: marmelade, kise in čaje. Vse, s čimer jih obdari narava, skrbno in po postopkih naših babic spravijo v kozarce in pripravijo z ljubeznijo. Na voljo so za pokušino pri njih, lahko pa jih tudi kupite in odnesete domov.

Vuzenica

SuperUser Account 0 1253 Article rating: No rating

Vuzenica, sedež občine, je središčno naselje, idilično položeno ob desnem bregu Drave. Odlikuje ga sloves enega izmed najstarejših krajev v Dravski dolini. Nekdaj so tu splavarji splavili »flose«, prevozniki pa so ob Dravi veselo tovorili. Živahno je bilo tudi na številnih sejmih. O nekdanji slavi še danes pričajo ostanki starega gradu in župnijska cerkev sv. Nikolaja. V njej je bil nadžupnik mili pesnik in narodni buditelj Anton Martin Slomšek. Čudoviti so jesenski sprehodi po sosednjih Dravčah, Sv. Primožu na Pohorju, Sv. Vidu in Šentjanžu nad Dravčami.

Slovenj Gradec

SuperUser Account 0 1075 Article rating: No rating

Slovenj Gradec je upravno, gospodarsko in kulturno središče Mislinjske doline ter najstarejše mesto na Koroškem, saj so mu bile mestne pravice podeljene že leta 1267. Prijetno lego mu je omogočilo zavetje med Uršljo goro in sosednjim Pohorjem, kjer so danes popotnikom na voljo lepo urejene pohodniške in kolesarske poti, med katerimi velja izpostaviti Štrekno – kolesarsko pot po trasi opuščene železnice. Na bližnjih Kopah je osrednje turistično-rekreacijsko središče Koroške. Mesto je poznano po umetnikih ter številnih kulturnih in družabnih prireditvah. Vredni ogleda so predvsem Koroška galerija likovnih umetnosti, Koroški pokrajinski muzej in Muzej Huga Wolfa. Živahna kulturna dejavnost je mestu dala dobra priporočila za tujino, tako da mu je leta 1989 OZN podelila eminentni častni naziv – mesto Glasnik miru. Poleg številnih nagrad za urejenost je Slovenj Gradec prejel tudi naziv Zelena turistična destinacija.

Ribnica na Pohorju

SuperUser Account 0 1008 Article rating: No rating

Ribnica na Pohorju je majhno gručasto naselje na severnih obronkih Pohorja. Skozi Ribnico je v rimski dobi tekla cesta iz Slovenskih Konjic v Dravsko dolino. Ker kraj obkrožajo obširni, temni pohorski gozdovi, se tu že od nekdaj ukvarjajo z gozdarstvom in žagarstvom pa tudi z živinorejo. Danes je Ribnica idiličen klimatski turistični kraj z apartmajskim naseljem, smučišči in s turističnimi kmetijami. Kraj je tudi prijetno izhodišče za planinske poti proti Ribniški koči in Jezerskem vrhu. V Josipdolu se nahaja ena izmed prvih gozdnih učnih poti Kapelvald, ki je prava zakladnica najrazličnejših drevesnih vrst. Tu spoznamo naravne lepote, pomen gozda ter zgodovino in življenje na tem delu Pohorja.

Ravne na Koroškem

SuperUser Account 0 1004 Article rating: No rating

Ravne so največje mesto na Koroškem, mesto železarjev, jeklenih skulptur Forme vive in knjižnega bogastva. O kulturni rasti pričajo bogati fondi Koroške osrednje knjižnice, o zgodovini železarstva pa zanimive muzejske zbirke. Na Preškem Vrhu nad Kotljami Prežihova bajta utemeljuje spomin na pisatelja Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca. V mestu pod košato Uršljo goro je sodobno urejeno športno središče z dvoranami, olimpijskim in zimskim bazenom, atletskim stadionom, smučiščem, gorsko-kolesarskim parkom, savno in fitnesom ter številnimi igrišči. Ohranjena tehniška dediščina na območju Stare železarne predstavlja izhodišče kulturnega turizma v občini.

Radlje ob Dravi

SuperUser Account 0 1069 Article rating: No rating

Radlje ob Dravi so bile prvič omenjene leta 1139 (villa Radela), kot trg pa leta 1268. O častitljivi starosti kraja pričajo že najdbe iz rimskih časov. Mesto se je na turistični zemljevid Slovenije umestilo z Vodnim parkom Radlje ob Dravi – prvim naravnim bazenom v Sloveniji, za svoja zelena prizadevanja pa je bilo nagrajeno z znakom Slovenia Green Silver. Številne kulturne znamenitosti, inovativna športna infrastruktura ter predvsem neokrnjena narava na obronkih Pohorja in Kozjaka ponujajo obiskovalcem raznovrstne dejavnosti. Med drugim raziskovanje narave ob štirih tematskih (gozdna, čebelarska in dve vodni) učnih poteh, sprehajanje ali kolesarjenje po brezpotjih ter raziskovanje kulture v okviru muzejskih razstav ali skrivnostnih cerkva.

Prevalje

SuperUser Account 0 1184 Article rating: No rating

Zgodovina Prevalj je zgodovina železarstva, saj je bila tukajšnja železarna vse do ukinitve najmočnejša v tem delu Evrope. Občina se ponaša z bogato kulturno zgodovino: z rimskimi kamni, najdenimi v Zagradu, s čudovitima gotskima cerkvama nad Lešami, s Štoparjevim mostom, izjemnim tehniškim spomenikom, z nekdanjim sedežem Mohorjeve družbe in z idejo bralne značke, ki je tu vzklila. Nikakor ne smete pozabiti obiskati turistične vasi Šentanel, stopiti do Poljane, kjer so se bili zadnji boji 2. svetovne vojne v Evropi, in mejnega prehoda Holmec, kjer je bila leta 1991 ena izmed najpomembnejših bitk v osamosvojitveni vojni za Slovenijo. Single trail park na Jamnici privablja gorske kolesarje iz vsega sveta.

Podvelka

SuperUser Account 0 859 Article rating: No rating

Podvelka je zanimivo naselje na desnem bregu Drave. Kraj je bil nekdaj zgolj domovanje gozdnih delavcev, ki so naplavljeni les pripravljali za prodajo. Neposeljena strma pobočja so danes raj za obiskovalce, ki ljubijo mir, svežino narave in čist gozdni zrak. Tako lepo je tudi na Janževskem Vrhu, Javniku in Lehnu na Pohorju. Za turiste pa sta najbolj priljubljeni posebnosti vožnja s splavom po reki Dravi v turistični vasici Javnik in cerkev sv. Janeza na Janževskem Vrhu, katere posebna značilnost je izredno močna pozitivna energija, ki zdravi. Na Kapli na Kozjaku se lahko pohodniki sprehodijo po Razgledni poti, ki ima 19 točk, ter po Srčni poti, ki je krajša in lažja.

Muta

SuperUser Account 0 1162 Article rating: No rating

Muta je položena v naravno zibel med Pohorjem, Dravo in Kobanskim. Kraju so v preteklosti dajale pečat kovačije in fužine. To večstoletno dejavnost verno ohranja Kovaški in gasilski muzej Muta. Od številnih kulturnih spomenikov omenjamo graščino Kienhofen, kjer je dobil prostore muzej, in okroglo podružnično cerkev sv. Janeza Krstnika. Mirne in lepe sprehode v idilični naravi v vseh letnih časih ponujajo sosednji kraji Gortina, Pernice, Sveti Primož in Sveti Jernej nad Muto.

Mislinja

SuperUser Account 0 1099 Article rating: No rating

Za naključnega popotnika je Mislinja kraj s cerkvijo in nekaj hišami na obeh straneh glavne ceste, dejansko pa združuje pet nekdanjih starih zaselkov. Razvoj kraja je povezan z lego ob antični cesti Celeia–Colatio–Virunum, zato so se tem lažje razvili trgovina, tovorništvo in železarstvo. Prve fužine so v kraju delovale že leta 1724. Danes so vredne ogleda cerkev sv. Lenarta in sv. Ahaca, Robnikova kovačija in arheološke najdbe v Dovžah – villa rustica. Še več je možnosti za prijetne izlete na Kope, kjer je osrednje turistično-rekreacijsko središče Koroške, na Roglo, na Turjak, v Staro Glažuto in še kam. Domačini so ponosni na to, da se je v njihovem kraju rodil slikar Jože Tisnikar.

Mežica

SuperUser Account 0 1270 Article rating: No rating

Idilično mestece Mežica je imensko, alpsko in rudarsko turistično središče Mežiške doline. Pod Peco so rudarili že Rimljani, danes pa sta v njenem podzemlju turistični rudnik in muzej. V vse okoliške hribe vodijo urejene gozdne ceste in planinske poti. Popeljejo vas tudi do doma na Mali Peci, kjer v bližnji votlini spi kralj Matjaž. Nad Mežico so zanimiva cerkev sv. Lenarta s čudodelno verigo, Podkraj z značilnimi kaščami in Lom s prelepimi razgledi na sosednjo Podjuno. V kraju so na ogled čebelarska zbirka in več zanimivih interpretacijskih točk, ki jih povezuje geološka pohodna učna pot. Glavna turistična zanimivost Mežice je Podzemlje Pece, turistični rudnik in muzej, kjer deluje tudi informacijsko središče čezmejnega UNESCOVEGA globalnega Geoparka Karavanke.

Dravograd

SuperUser Account 0 1337 Article rating: No rating

Dravograd leži na stičišču treh dolin: Mežiške, Mislinjske in zgornje Dravske. Iz starega trškega sejemskega jedra, pod nekdanjim gradom, z nekdanjo mitnico, je kasneje postal pristan za dravsko brodarstvo, še pozneje pa večje železniško križišče, in prerasel v sodobno naselje, ki ga reka Drava deli na levi in desni breg. Občina je polna zgodovinskih sledi. Izstopajo splavarji, ki danes po Dravi prevažajo turiste, znamenita romanska cerkev sv. Vida v Dravogradu, imenitna kostnica v Libeličah, muzejska zbirka o nacističnem nasilju v Dravogradu in dvorec Bukovje, z razstavo o bojih 1991 na Koroškem. Naravoslovno najzanimivejša dela dravograjske pokrajine pa predstavljata območje Košenjak–Velka in Dravograjsko jezero.

RSS

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.