Plezalni center Prevalje

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Plezalni center Prevalje Polje 4, 2391 Prevalje
46.547310
14.923224

Z novim plezalnim centrom na Prevaljah je Koroška dobila sodobni center, ki nudi vrhunske pogoje za vadbo domačinom in gostom iz Slovenije ter tujine. Ta ima  visoke plezalne stene do višine 18 metrov v površini 1.800m2, ki so v hali in na zunanji severni strani objekta, kjer pa je tudi tribuna in prostor za gledalce, ki bodo spremljali tekme, ki se bodo tu odvijale.

Dodatno je  na razpolago 400m2 balvanskih sten, tu so  tudi specialni trenažni sistemi. Plezalna dvorana Džungla je namenjena treningu najmlajših in  plezalnim rojstnodnevnim zabavam, v ločenem prostoru je  rehabilitacijska stena, večnamenska dvorana v drugem nadstropju služi predavanjem in funkcionalnim vadbam. Ob recepciji z obiskovalcem prijaznim barom je tudi igralnica za najmlajše. Na terasi na vrhu objekta je astronomska opazovalnica.

Z vidika kakovosti  plezalnih površin, oprimkov, naprav za samovarovanje, specialnih trenažnih sistemov, postavljenih smereh ter površin namenjenim otrokom pa je Plezalni center na Prevaljah najsodobnejši v Sloveniji. Zasnovan je tako, da ponuja možnost plezanja kar najširšemu krogu uporabnikov, od najmlajših, do starih, rekreativcev in profesionalcev, ne glede na njihove plezalne predispozicije ali plezalne sposobnosti. Neposredna povezava z osnovno šolo v prvem nadstropju, kjer med drugim najdemo tudi plezalni prostor za otroke, pa plezalni center uvršča med peščico plezalnih centrov na svetu, ki lahko ponujajo takšno povezavo in zagotovo izjemno pozitivno športno gibalno izkušnjo za otroke. 

 

Posebnosti Plezalnega centra Prevalje:

V Plezalnem centru je nameščenih preko 10.000 oprimkov dvaindvajsetih različnih svetovno znanih blagovnih znamk, od katerih jih je pet  izbranih za postavitev smeri na olimpijskih igrah v Parizu.

Vsi materiali, ki so del plezalne infrastrukture v centru Prevalje, so najvišjih kakovosti z uporabo najsodobnejših tehnologij in prilagojenih najvišjim standardom.

To je prvi plezalni center v Sloveniji in sploh prvi na svetu z rehabilitacijsko plezalno steno z spremenljivim naklonom in vgrajenimi multifunkcijskim trenažnimi sistemi za vadbo vseh nivojev plezanja, hkrati pa  lahko trenažni sistem uporabljamo tudi ločeno od plezalne stene. Celotna naprava je nastala z sodelovanjem blagovne znamke 360holds in rehabilitacijskega centra Rehabo iz Divače, kjer trenira tudi Janja Garnbret.

Plezalni center Prevalje je prvi plezalni center v Sloveniji kjer lahko najdemo poleg klasične smeri za hitrostno plezanje tudi  smer za hitrostno plezanje prilagojeno otrokom.

Hitrostna plezalna stena je šele druga notranja hitrostna plezalna stena v Sloveniji, ki ustreza vsem standardom za hitrostne stene in tako ponuja trening plezalcem te olimpijske discipline preko celega leta.

Je edini plezalni center v Sloveniji kjer lahko najdemo simetrično plezalno steno ”train to climb” za trening koordinacije in dinamičnih gibov, hkrati pa je stena prilagojena tako otrokom kot tudi odraslim.

Unikatni otroški plezalni prostor Džungla in  igralnica se sinhrono prepletata s plezalnimi stenami in ponujata otrokom posebno izkušnjo in neomejeno možnost igre in vadbe.

Pet samovarovalnih naprav z varovanjem od zgoraj ponuja možnost plezanja tudi tistim plezalcem brez plezalnega partnerja in tako povečuje možnost uporabe za čim širši krog obiskovalcev. Prva naprava v Sloveniji in ena izmed prvih na svetu, ki omogoča avtomatsko varovanje plezalca z varovanjem od spodaj. Samovarovalna naprava izpolnjuje vse najstrožje standarde za varovanje in s kombinacijo elektronskega in mehanskega varovanja ponuja odlično in varno plezalno izkušnjo.

Prvi plezalni center v Sloveniji, ki ima na zunanji rekreativni steni nameščeno t.i. “via ferato“ oziroma smer za varovanjem s samovarovalnimi kompleti, ki omogoča vadbo in pripravo na plezanje ”zavarovanih plezalnih smeri“.

Zunanja plezalna stena ustreza normativom za tekmovanja najvišjega ranga.

Dobrodošli!

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.