Koroška. Zakladnica presenečenj!

Koroška. Pustite se presenetiti.

Podzemna avantura s kajakom

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Podzemlje Pece – turistični rudnik in muzej Glančnik 8, 2392 Mežica

Podzemni labirint rovov in odkopov skoraj 700 metrov pod površjem lahko raziskujete tudi v kajaku.

Od rudarskega muzeja na Glančniku v Mežici se boste z rudarskim vlakom odpeljali po 3,5 kilometra dolgem Glančnikovem rovu do Unionskega vpadnika. Od tod se po stopnicah spustite nekaj manj kot 100 metrov do nivoja vode. Opremljeni z zaščitno opremo boste vstopili v rov, zalit z vodo, in že ste v kajakih. Skupaj z vodnikom se boste odpravili po manjši podzemni reki do jezerc, kjer se začne čarobna vožnja. Z veslanjem po mirni in čisti vodi boste raziskovali podzemni labirint rovov in odkopov. Ob tem pa še izvedeli, kako je bilo v časih, ko v rudniku ni vladala tišina, ampak so brneli stroji in udarjala orodja.

Kako je voda prišla v rudnik? Leta 1994 so v mežiškem rudniku zaključili z izkopavanjem rude. Ker so hkrati prenehali črpati vodo, je ta zalila spodnje dele do vodnega rova, po katerem danes prosto izteka iz rudnika. Voda je zalila tudi velike odkope, ki so jih naredili rudarji in so danes videti kot čarobna podzemna jezera.

Theme picker

"Čeprav je to ena najmanjših regij v Sloveniji,
je toliko bolj raznovrstna in slikovita!"

Dejaven oddih v objemu narave

Dejaven oddih v objemu narave

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med...

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.