Koroška galerija likovnih umetnosti Slovenj Gradec

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Koroška galerija likovnih umetnosti Glavni trg 24, 2380 Slovenj Gradec

Koroška galerija likovnih umetnosti je muzej za vizualno umetnost. Našo zbirko sestavljajo dela številnih tujih in domačih avtorjev, kot so Jože Tisnikar, Franc Berneker, Bogdana Borčić, Valentin Oman, Štefan Planinc, Pino Poggi...

Koroška galerija likovnih umetnosti je muzej za vizualno umetnost, ki se osredotoča na zbiranje in proučevanje umetnosti od druge polovice 20. stoletja, ter pomemben družbeni akter, ki s svojim programom odpira aktualna vprašanja in poudarja vsebine, ki so v splošnem diskurzu večkrat zapostavljene. KGLU je muzej nacionalnega pomena, saj opravlja javno službo varovanja premične kulturne dediščine, prav tako pa se vpenja v mednarodne muzejske mreže. Velik poudarek pri samem delu galerije je na pedagoških in andragoških programih, ki predstavljajo pomembno usmeritev institucije kot javnega prostora, ki nudi možnost izobraževanja in razvoj kritične misli. Koroška galerija likovnih umetnosti poleg razstavnih in administrativnih prostorov v središču Slovenj Gradca programsko skrbi tudi za Galerijo Ravne, ki se nahaja v Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem. Zbirka Koroške galerije likovnih umetnosti danes šteje okoli 2.600 del. Sestavljajo jo dela številnih tujih in domačih avtorjev ter posebni večji sklopi zbirk, kot so zbirka Jožeta Tisnikarja, ki je dopolnjena z zbirko Hommage Tisnikarju – ta povezuje dela slovenskih in tujih avtorjev s Tisnikarju sorodno tematiko –, zbirka del Franca Bernekerja, Bogdana Borčića, Valentina Omana, Štefana Planinca in Pina Poggija. Galerija hrani in dopolnjuje tudi posebno zbirko, ki je začela nastajati ob razstavah pod pokroviteljstvom Združenih narodov 1966–1985, ki jo sestavljajo mednarodna likovna dela z aktualnimi angažiranimi temami, kot so vojna, migracije, socialne neenakosti … Posebna pozornost pa je namenjena sodobni umetniški produkciji predvsem regionalnih umetnikov in tudi umetnikov iz celotne Slovenije.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.