Rožni dvor (Rosenhof)

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Rožni dvor - najstarejša hiša v Radljah ob Dravi Ulica pod Perkolico 1, 2360 Radlje ob Dravi

Rožni dvor je najstarejša hiša v Radljah, ki je bila zgrajena v 15. stoletju. V srednjem veku je Rosenhof gostil grofe, ki so imeli pomembno vlogo na Habsburškem dvoru, v začetku 19. stoletja pa sta bila v stavbi šola in vrtec. 

V parku pred stavbo rastejo številna rože, okrasna grmovja in stare vrtnice, ki se vzpenjajo po slikovito zaokroženem balkonu. Poleg dvora je spomeniško zaščiteno pripadajoče gospodarsko poslopje s postgotskimi okni in streho krito s »šintli«. V povezavi z dvorom so se tekom let razvile tudi številne legende; skrivni rov v kleti in zaklad skrit v dvoru sta le dve izmed teh.

Rožni dvor je znan po svoji energiji, ki na obiskovalca blagodejno vpliva, ga v celoti prerodi in prevzame. Posebna znamenitost je »stol za pomlajevanje«.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.