Podzemna doživetja

Raziskovanje skrivnostnega podzemlja, kamor ne posveti naravna svetloba, je posebna dogodivščina. Podzemlje si lahko ogledate peš, odkrivate s kajaki ali se iz ene v drugo dolino zapeljete s kolesi.

Nahajališča rude med Peco in Uršljo goro so odkrili že Rimljani. V letih dejavnega rudarjenja je nastalo več kot tisoč kilometrov rovov, kjer lahko še danes prisluhnete zgodbam o življenju rudarjev in občudujete čudesa narave. Podzemlje Pece, turistični rudnik in muzej, je s ponudbo unikatnih podzemnih avantur in doživetij ena izmed osrednjih turističnih atrakcij čezmejnega UNESCOVEGA Geoparka Karavanke. V samo osrčje gore se lahko zapeljete z vlakom in nato podzemlje raziskujete peš. Tisti, željni več adrenalina, pa lahko podzemlje raziskujete s kolesom ali zaveslate po zalitih delih rovov s kajakom. Še daljšo tradicijo turističnega odkrivanja podzemlja Koroške ima Huda luknja, ki je pravi podzemni biser osamelega Krasa. Tu boste v spremstvu vodičev doživeli pravi adrenalinski treking.

Kolesarjenje v podzemlju Pece

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Podzemlje Pece – turistični rudnik in muzej Glančnik 8, 2392 Mežica

Gorska kolesa so narejena za uživanje v gorah, na Koroškem pa je možno kolesariti tudi skozi njo. Kaj pravite na vožnjo iz ene doline v drugo, več sto metrov pod vrhom Pece, po opuščenih in skrivnostnih rudarskih rovih?

Po sprejemu v Infocentru Podzemlja Pece in Geoparka Karavanke na Glančniku v Mežici se boste v spremstvu vodnika odpravili do vhoda v rudnik na Igrčevem nad Črno na Koroškem. Kolesa si seveda izposodite pri njih. Potem se avantura zares začne! Na čelade si nadenete le še svetilko. Več kot pet kilometrov dolga edinstvena podzemna kolesarska pot poteka po varnih rovih opuščenega rudnika in se dvigne le za okrog 15 metrov. Po prekolesarjeni podzemni poti in izhodu iz rudnika na Bregu nad Mežico sledi le še približno poldrugi kilometer dolg spust po asfaltirani gorski cesti do izhodiščne točke na Glančniku. V rudniku se boste seveda tudi ustavili in prisluhnili najbolj skritim zgodbam podzemlja.

Theme picker

Raziščite podrobneje

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.